úterý 3. února 2009

F833

Tak, startovní číslo mi bylo přiděleno a s ním se pokusím uběhnout tu strašnou dálku 21 km. Je to asi jen náhoda, ale když si s ním pohraju, vychází mi opět 5 (starší zápis)
Nakonec jsem tu pětku zaokrouhleně uběhla za 32 minut, takže to znamení bylo, ale v tomto případě si těžko můžu s tím časem nějak pohrát, buď mi vychází 13 hodin nebo 1,3 což je stejný nesmysl. Nechám se překvapit...
Jinak jsem zjistila, že to samé číslo má např. lednice Samsung

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Popravdě jsem numerologii pro odhad ještě nepoužil. "O něco přesnější" by mohl být výpočet ekvivalentního času, třeba z:
http://www.mcmillanrunning.com/mcmillanrunningcalculator.htm

Já už jsem to na tvůj čas zkoušel a vypadá to.. Posuď sama..

Unknown řekl(a)...

Neboj, nesázím jen na hvězdy, také jsem si našla kalkulačku
http://www.runnersworld.de/wettkampfzeit

a vyšlo mi to, co předpokládám. Leda bych se ještě zlepšila, což je možné když vezmu, že opravdu tvrdě (na mě) trénuji. Ale jak ty zdůrazňuješ: priorita je uběhnout. Zlepšovat se budu až v těch dalších :o)

Anonymní řekl(a)...

Odhad ekvivalentních časů nezohledňuje sacharidovou bídu, tj. vyčerpání nejefektivnějšího paliva - sacharidů. K odhadu můžeš v pesimistické variantě přičíst po devadesáti minutách běhu třeba až minutu na každý kilometr a to odhadem řádně zahýbe.

Doporučil bych ti vyzkoušet nějaký delší běh, a to úplně bez ohledu na čas - uvidíš, jak ti po 90-ti minutách bude. Dále bys měla zkusit doplňovat za běhu energii a vyzkoušet, co ti bude vyhovovat. Já mám rád maltodextrin nebo gel z rozvařeného kukuřičného škrobu (Gustin od MUDr. Oetkera), ty dobře zasytí a dodají dlouhodobou energii - o recepty se rád podělím :)

V tvém případě bude hranice bídy něco kolem patnácti kilometrů, ale může to být i jinde.

Unknown řekl(a)...

Neboj, spěji k delšímu běhu. Zatím jsem na 80ti minutách - to mě čeká tuto sobotu. Právě o doplnění energie po cestě mi brzy půjde. Vím, že vydržím těch 70 minut úplně v pohodě, ale dál bude potřeba něco dodat, pití bude nedostatečné, takže recepty uvítám.
Myslíš, že tyčinka ISOSTAR je na nic? A jak poznám, že už nemůžu, protože nechci nebo proto, že jsem bez sacharidů?

Dnes jsem načetla, to, co ty víš, že samozřejmě čím delší běh, tím je pomalejší, takže když má někdo 5km za 30 min, tak 10 má za 65 atd.

Anonymní řekl(a)...

Výborně.

Recepty:
1) Gustin - Dr. Oetker (cca 22kč za asi 250g) - do studené vody rozmíchat cca 10:9 - 10:8 (deci vody: čaj. lžička gustinu) a nechat chvilku probublat, povařit, míchat. Dávám cca 4 lžičky do 5 deci a pak to stejně ještě ředím studenou vodou, ať se to dá dát do bidonu. Chutná mi to samotné a říkám tomu blivajs. Je to dostatečně husté, aby to zasytilo a přitom je to hlavně voda. Super. Někdy to ještě přisladím glukopurem, ale tím by se mělo šetřit, protože je to jednoduchý cukr, který dodá energii "příliš levně" a neučí tělo dolovat energii ze složitějších částic - složených cukrů a z tuků.

2) Maltodextrin - nemají ho všude, ale je třeba v takovém malém shopu při vstupu do ČM Gigasportu. Cena je podobná, cca 110 za kg ve velké pixli. Je to takový nesladký cukr a je taky dobrý. Nemazovatí, ale dá se taky rozpustit v teplé vodě.

Více info zde: http://machy.bloguje.cz/701549-maltodextrin-varit-nebo-ne.php

Tyčinka: při rychlém běhu nerad žvýkám tyčinky, protože se ochuzuju o kyslík, takže mám radši ty gely - ty kupované ale mají příměsi jako taurin, apod. a při větší konzumaci to nemusí být zdravé. Pokud ti tyčinky vyhovujou na žaludek a formou, zkus. Za to nic nedáš (teda aspoň v tréninku).

To zpomalení se dá odhadnout podle toho odhadu ekvivalentního času, tj. řekni mi za kolik běháš pětku a já ti řeknu, za kolik budeš mít desítku. Zpomalení je asi 5-6% při zdvojnásobení vzdálenosti (platí v optimálních podmínkách, ze kterých se právě dostaneš tím vyhladověním).

Více info zde: http://machy.bloguje.cz/697277-odhad-ekvivalentniho-casu.php

Unknown řekl(a)...

Moc díky. Pak jsem si vzpomněla, že jsem o tom u Tebe četla, takže jsem si to nahledala. Gustin znám, zahušťuju s ním omáčky. A víš jak nejlép dostaneš škrob, který se Ti usazuej v kloubech? Odvarem z kmínu. Ten jediný usazené škroby odbourává. Kromě odvaru je dobré ho přidávat když se vaří brambory, cože dělá asi každý, ale možná neví, proč. Naše babičky věděly...

Unknown řekl(a)...

Jo, a víš co všechny ty odhady ještě nezohledňují? Věk :o) Váhu ano, to už jsem si také dohledala, že kdybych vážila míň, tak rychleji běhám, no ale to už je fakt jedno :o))