čtvrtek 24. července 2008

Čiré bláznovství

Co je vlastně čiré bláznovství? No to je, když.... Když třeba někdo jako já, se přihlásí na takový pidi závod jako je ADIDAS BĚH ŽEN. Je to jen 5 km a už někdy v dubnu jsem psala, že bych se na něj chtěla přihlásit. Když něco chci, většinou to i udělám a tak jsem tenkrát fakt klikla a přihlásila se. Jelikož se nikdo neozýval, myslela jsem, že jsem klikla špatně a přihlášená nejsem. A protože dvakrát stejnou chybu nedělám, nechala jsem věc spát. A najednou mi přišel mail, který mi přidělil startovní číslo a pokyny. Doma si ze mě dělají legraci a to víc se mi chtělo běžet. Ale včera jsem si o tom psala s kámoškou a ta byla z mého rozhodnutí úplně na větvi čímž mě docela rozhodila. Najednou si říkám, proč to vlastně dělám.
*
Ono záleží na úhlu pohledu. Pokud na to pohlížím jako na BĚH, tak o nic nejde. Přijdu, zaběhnu, odejdu. Pokud na to pohlížím jako na ZÁVOD, pak o něco jde. Minimálně o to, že závod je od slova závodit a tudíž bych se k tomu i tak měla stavit a nějak solidně se třeba i umístit. Třeba mezi prvními dvěma tisíci. Nebo tak nějak... Chi.
*
Čirou náhodou jsem si v pondělí koupila časopis RUN a čirou náhodou je v něm trénink pro úplné začátečníky právě na 5 km. A také jsem se kdysi zaregistrovala na NIKE.COM a tam jsou také tréninky na tyhle pidi trasy. Takže podklady mám, jde o to, nějak na sobě zapracovat, vyladit formu a styl. Ne, nebudu psát velkou story o své přípravě, protože vím, že to uběhnu i bez ní. Spíš si zkusím vylepšovat časy. Nebo něco takového.....

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ono to asi nebude jenom u tebe, ten pocit, že ZÁVOD musí být rychlejší než BĚH. Může to vyjít, ale spíš z toho bude chmurný pocit z přepáleného začátku a protrápení se do cíle. Vem to jako BĚH svým tempem a když to nepřepálíš a v půlce se budeš cítit dobře, tak zrychli. Čiré bláznovství je přepálit tempo a zkazit si kvůli půlminutového holubovi na střeše dobrý pocit z dobře odhadnutého závodu. A můžeš se těšit na to, že kámošku po závodě rozhodíš zase ty..

Unknown řekl(a)...

Jj, přesně o to jde - běžet pomalu na počátku, když všichni okolo mě budou předbíhat. Tester mi snad poradí... Když o tom tak přemýšlím, ježíš - co jsem to vymyslela?!?!?!?!?!? Čím víc se do toho nořím, tím víc se mi klepou kolena. A to je teprve červenec ...
Kámošku rozhodím až si naplánuju půlmaraton :o))