čtvrtek 6. prosince 2012

Zimní běžecká párty

Měla bych sice sepsat, jak jsem se zúčastnila velmi malého závodu, kde jsem byla velmi vidět. A že jsem tam běžela stejně "kvalitně" jako v Drážďanech a byla jsem dokonce druhá v kategorii. Ovšem jak už to bývá, povinnosti semlely můj volný čas a já se k tomu vůbec nemůžu dostat. Tak to snad sepíšu někdy. Někdy je nikdy v tomto případě snad platit nebude, protože celé dámské osazenstvo našeho vozu, které se závodu zúčastnilo, přivezlo domů stříbro! Tři stříbrné medaile v jednom autě jelo do jednoho města. To určitě stojí za zapsání... 

Jak známo, vánoce moc ráda nemám. Vadí mi, že hodně věcí musím, i když se mi zrovna nechce. Že musím nakoupit dárky, že musím něco péct, že musím... Ale tentokrát jsem díky klukům dostala zcela jinou náplň svých prosincových dlouhých večerů. Kdo chodí na Pec, ten ví, pro ostatní horká novinka :o))

Hádejte, co vznikne, když se smíchá část modré buňky, část růžové buňky, bramboračka, vídeňská káva a banán v čokoládě? Těžké co? Ne, není to dort Pejska a Kočičky. Ne, není to nic od Jirky Babici. Dobrá, myslím, že to by neuhodl nikdo. Zrodil se zimní závod.

Abych to objasnila: my blogeři, co tak píšeme o běhu, se občas potkáme. Rekapitulujeme, plánujeme, vyprávíme si a zase plánujeme. Plánujeme, co si kde zaběhneme, čeho se zúčastníme, kam si zajedeme či kde si zaplaveme. A to je přesně ten moment, kdy Modrá buňka naprosto z ničeho vytvořila velmi hlubokou myšlenku: „Hele, co kdybychom se šli na Tři krále vykoupat do Martiňáku?“ Modří zajásali. „Hele, a co kdybychom si pak oběhli pár koleček…?“ Modří byli úplně na vrcholu blaha z té představy. „A co byste řekli tomu, kdybychom k tomu pozvali pár lidí...“ Čepice vylétly do vzduchu, Modří se objali a stvrdili myšlenku poplácáním po zádech a potřesením rukou.

Já tedy jedla v klidu svůj banán, protože s otužováním teprve začínám a tak se mě nějaké koupání na Tři krále rozhodně netýkalo. Jenže jakmile už nešlo jen o koupání, ale o akci pro ostatní, musela jsem polknut a vyhodit do vzduchu i svou čepici. I když jsem si nikdy nemyslela, že uspořádám smíšený běžecký závod, tohle nešlo odmítnout. Prostě jak se říká: neříkej nikdy nikdy!

A tak jsme my tři: utra-Honza12, otužilec Machy a já, připravili pro všechny, co nesedí celou zimu za pecí, úžasný zimní závod. Vlastně takovou Tříkrálovou běžeckou beach-párty. Běh či chůze v havajských kostýmech v rytmu letních songů, po závodě horký punč, před závodem trocha cákání v rybníčku, rozcvičení se při zumbě… O tom určitě nechcete jen číst, toho se prostě musíte zúčastnit :o)

Veškeré podrobnosti se dočtete zde.

Nuže, neseďte za pecí a najděte si v tom předvánočním shonu chvilku na přípravu. Budeme se na vás 06. ledna hodně moc těšit.

2 komentáře:

zuzu řekl(a)...

Ahoj Leono, mluvíš mi z duše, taky mě Vánoce, ehm přípravy na ně štvou...nejsi v tom sama...a už se těším, až napíšeš o závodu, kde jsi byla tak úspěšná :-) Tak alespoň zatím přijmi ode mne gratulace. Zuzka

Unknown řekl(a)...

Zuzko, to jsem fakt ráda. mě přijde, že jsem jediná :o))
Zápis snad zvládnu. Bohužel čím déle to je, tím méně si toho pamatuju :o)