neděle 4. března 2012

Slabý versus silný

Trudomyslnost občas dostihne každého. Spouštěčem může být cokoli, třeba krásný měsíc, či špatně načasované slovo... Četba dál jen na vlastní nebezpečí.

Ten život, to je tedy štreka. Dlouhá předlouhá. Když se to tak vezme, je to ultra, a my všichni jsme utraběžci, kteří se na té své cestě musí s kdečím utkat. Někdo líp, někdo hůř. Tamten v půlce odpadne, tenhle proběhne cílem s úsměvem, tamta se nechá podpírat kdykoliv neví, jak dál, tamta naopak podepírá druhé. A kdopak to bere zkratkou? No teda, člověče, co z toho máš?

Co tě nezabije, to tě posílí, všechno špatné je k něčemu dobré, a další povzbuzení dostáváme dnes a denně. Ale  ne každý si umí přebrat, co vlastně je špatné a co že ho to má vlastně posílit. A tak stojí a kouká a neví a nebo dokonce pláče a hroutí se. A všichni kolem skáčou a pomáhají, aby se človíček nehroutil, aby dolezl až tááámhle na tu horu a pak už to nějak půjde. Půjde? Ptají se ho.... Ale jo, jsem v pohodě, a vezme roha, protože zatímco ostatní pomáhali, náš človíček se šetřil a tak má dost sil, aby to dál zvládl sám a předběhl ostatní. A pokud ne, zase si sedne v koutku a zahraje chudáka, který se hroutí a pláče, však někdo silnější půjde kolem a pomůže.

Ano, jsme osobnosti silné, i slabé, jsme ochotní podat ruku, i jí občas přijmeme. Je silný ten, kdo si stále utírá slzy a řekne si o pomoc? Nebo je silný ten, kdo pláče uvnitř a navenek rozdává úsměvy? Čert aby se v tom vyznal. Možná jen - ale nic, už jsem všechno řekla... 

A prosím - bez komentářů.

6 komentářů:

ll řekl(a)...

Píp. Já nic neřek já jen pípnul :))

Unknown řekl(a)...

:oD

K. G. řekl(a)...

A mně se tak chce napsat ti komentář... Mám pro tebe rozepsaný mail, že se pravděpodobně s dcerou přihlásíme na závod pro holky, protože 5 km dáme i s malou nebo skoro žádnou přípravou. A že se mi to líbí, že je to akce žen pro ženy, a že jsem neplánovala na závody někdy jít, ale tenhle že mi padl do oka už loni a kdyby neměla Tereza svatbu, tak jsem tam byla. Tak ti oficiálně pošlu ještě registraci přes neseď za pecí.
Ten mail už nebudu posílat, stejně jsem ti to všechno vypsala tady. Díky, že jsi aktivní. Aktivní = statečná.

Kopretina řekl(a)...

Ale svrbí mě prsty... Tak aspoň přeju fajn týden
j.

Jitka Sečková řekl(a)...

Já bych taky chtěla něco napsat :DDD

Unknown řekl(a)...

Nejdřív jsem přemýšlela, zda ty komentáře zveřejnit či ne, ale pak jsem si řekla, že až mi zase bude tak, jako včera, tak si to přečtu a bude mi hej.

Hrozně moc děkuji za všechny podané ruce, hrozně si toho vážím. Překvapilo mě, kolik jsem dostala mailů i teď vzkazů. Omlouvám se, že jsem zaneřádila éter nějakým mým fňukáním. Nešlo to jinak, asi bych explodovala, kdybych se z toho nevypsala.

K.G: Už jsem viděla tvou registraci!!! Krása. Díííky (pěkně maličko trénuj :o)) Hlavně tě ráda poznám.

Kopretina: bude líp, cítím to.

Jitka: :o))