neděle 27. června 2010

Želva, můj vzor

Krásný víkend, krásný závod, krásné zážitky, jen ten můj běh, to je tedy katastrofa, ale nějak už si zvykám, že pomalá jsem a pomalá budu. A když se s tím člověk vnitřně smíří, běží si tím svým pomalý tempem vzadu a sám a nic ho nerozhází. Mává lidem v oknech, mává lidem, co si udělají piknik u trati, mává popíjejícím fanouškům. A doběhne a je sám překvapen, že zase jednou stojí v cíli, a že ho nohy, a hlava především, nezradily.

Pominu-li můj podvýkon, čili svůj nejhorší  letošní čas na 1/2M, závod sám o sobě byl velmi super, na tom jsme se naprosto všichni shodli. Nevím, co vyzdvihnout dřív - zda výbornou organizaci, nebo úžasný lidi všude kolem trati, kteří nečekali jen na keňany, ale i nás nás pomalé, kteří jsme druhým kolem běželi až pozdě v noci. Sama trať nebyla procházkou růžovým sadem. Rovina? Ani náhodou. Horko? Pekelné! Ještě že byly po cestě sprchy a houbičky, bez nich by se dalo přežít jen těžko. 



Pro srovnání profill pražského 1/2M


Přitom ještě první pětku jsem zaběhla relativně rychle - pod třicet, podle Edy 28:něco, ale dál už to bylo jen horší a horší. V první půlce závodu jsem se prakticky nenašla. Nechytala jsem tempo a rozhodily mě snad i retardéry na silnici,  natož pak výběh na můstek v sadech. Od desátého se to začalo zlepšovat, chytila jsem se a běžela prakticky bez přecházení do chůze. Prakticky proto, že 2x jsem přešla. Poprvé jsem se dusila mouchou, která si ustlala na mé levé krční mandli a třepala nožičkama, což mě lechtalo a začala jsem kašlat čímž jsem se jí ale nezbavila a musela jsem jí tak nějak vydávit. A po druhé, když přišel již zmíněný výběh na můstek... A vlastně i občerstvovačky jsem si užila v klidu, žádný stres, na patnáctém sprcha :o)
Po proběhnutí cílem jsem měla chuť padnout do kašny, ochladit se a vypít jí. Ale opanovala jsem se a pokračovala v klopotném přemístění se k občerstvení. Byla jsem zvědavá, zda ještě něco bude, protože v Praze po mé přiběhnutí nebylo už nic, nebo jsem to nenašla, nevím. Každopádně zde bylo všeho dostatek. Popadla jsem obrovské jablko, matonku, nějaká paní mi vtiskla ještě banán a šla jsem za všema, co spolu mluvíme a co už vytvořili (odpočatou) skupinku na místě srazu. Všichni doběhli přede mnou, protože jsou to samé gazely a gepardi. Viděla jsem jejich rozesmáté obličeje, ale nějak jsem nebyla schopná je vůbec vnímat, na něco se zeptat, nic. Až zážitek Pavlíny mě probral:
Povídá nám: Mě se stalo něco hroznýho..."
Copak, ptali jsme se
"Já jsem v cíli poblila keňana!"
Ten smích jste nezažili...

Ona běžela a viděla, že by to mohla dát pod hodinu (běžela desítku). Na modrém koberci přidala, a těsně před cílem prý začala zvracet. Ale běžela dál a tak dobíhající keňan dostal plnou dávku. Prý jen slyšela užaslé hlasy a pak už cíl, a budka záchranářů. :oD

Po vysprchování jsme se s holkama šly podívat na pozávodní párty, vystály frontu na jídlo, koupily si malé pivo a šly do hajan. Za rok jsme tam zas!



Dvě hodiny jsou mou magickou hranicí pro půlmaraton, proto jsem se zase podívala, jak to lidem v Olomouci běželo:

Celkem doběhlo 1.189 běžců
Pod 2 hodiny 785; 92 žen a 693 mužů
Nad 2 hodiny 404; 131 žen a 273 mužů
Nedoběhlo 27, 3 ženy a 24 mužů

11 komentářů:

Martina řekl(a)...

To, ze se Ti to ted moc nevyvedlo casove, prece neznamena, ze budes na veky pomala. Uz ted rozhodne nejsi pomala! Hlavu vzhuru, prijdou zase lepsi casy :)

R V M řekl(a)...

Čas není vůbec špatnej. Naopak.
V těch vedrech se ani rychle běhat nedá.
Na podzim to dáš pod dvě, a když ne, prd se stane. Teda jestli ještě před maratonem nebo po něm něco zkusíš.

Když to neběhá rychle, tak ať to běhá aspoň daleko :-)

Unknown řekl(a)...

Jsem fakt v pohodě, znám se, vím, že horko nezvládám (jakmile slunce zašlo, i jsem se vzchopila), objemová příprava nebyla taková jako na jaře, a tak byl můj cíl 2:30, nakonec to bylo míň takže spokojenost. Jela jsem hlavně podpořit první ročník, aby byl i druhý a další a další.. :o)

12HonzaDe řekl(a)...

Super, opet jsi me rozesmala.. S tim Kenanem, nemelo chybu!!! Jinak rychlost neni vsechno, dulezite je si to uzit.. Ja jsem vcera bezel casove svuj nejhorsi maraton, ovsem pocitove a spolecensky naprosto super.. Konecne o cas tam vubec neslo, jako urcite tobe taky nejde o cas. Telo i hlava to nejak potom vi a tak se tomu i prizpusobi:)! At se dari.. 12:)

Unknown řekl(a)...

To jsem se zase nařechtal...Vysvětlila mu, že je to u nás takový zvyk, když se mi vydaří závod, nebo překonám osobák, někoho poblít ? :-)))Už jsem slyšel, že když nevěsta nepoblije faráře, je to houby svatba. Ale od teď platí, že když nepoblili Keňana, byl to hovno závod. :-)))

Anonymní řekl(a)...

:-)))stane se :D
keňan je už určo zvyklej na leccos :-)

Unknown řekl(a)...

Nejen že ho Pavlínka ohodila, ale ještě mu sebrali medaily. Chudák. Myslím, že na rozdíll od nás nebude na Olomouc vzpomínat v dobrém :o)

Anonymní řekl(a)...

Na té fotce Ti to moc sluší! Pamatuji si na Tvé stesky o váze, to ale snad už teď neplatí? No fakt, úplně jsi mě nastartovala, to by bylo, abych těch 5 kilo nesundala :-)Jana

Unknown řekl(a)...

Jano dík. Sice mám ještě nějaké rezervy, ale v podstatě jsem spokojenější něž když jsem vláčela o osm kilo víc :o)

Anonymní řekl(a)...

Poblitý Keňan mě dostal na lopatky :-))))))))) Neboj se, pod 2 hoďky to dáš (teplo bylo proti v OL nám), když ne letos, tak další rok, jen to chce vydržet :-)
1bubobubo

Unknown řekl(a)...

Však já to vydržím, ale nevím, zda to zvládnu :o)