sobota 17. října 2009

Měsíční znamení


Věřím v cosi mezi nebem a zemí, věřím tomu, že narození v konkrétním měsíčním znamením stejně jako ascendent či descendent, opravdu určuje naše povahy a vlastnosti, a věřím, že lidi spolu na základě těchto skutečností jsou, nebo nejsou schopni komunikovat, milovat se či nenávidět. Mou největší pomůckou v poznávání lidí a lidských povah je mi už po léta knížka Sluneční znamení od Lindy Goodmanové, kde je prakticky vše, co člověk vědět potřebuje. Samozřejmě je to daleko větší věda, než se na první pohled zdá, protože nejen již zmíněný ascendent či descendent, ale také postavení dalších planet v hodinu narození, domy a vlastně i rok čínského znamení, ovlivňuje naše Já. Ale pořád je základ v samotném měsíčním znamení. Když u někoho tápu a říkám si: To není možný, takhle se přeci Beran nechová, zjistím si ascendent, či čínské znamení a to mi ledacos vysvětlí.

Ve zvěrokruhu je dvanáct znamení, stejně jako měsíců v roce. Jsou rozdělené dle živlů - oheň, vzduch, voda a země. Nejdou za sebou, ale střídají se (klíííd, už se pomalu dostávám k jádru....) a jsou postaveny do trojúhelníku. Někde jsem vyčetla, že nejvíce si mezi sebou rozumí lidé narození v jednom trojúhelníku a začala jsem si to ověřovat. Já sama patřím do trojúhelníku štír - rak - ryby. Už tady mám první odchylku a sice v Rybách, se kterými si rozumím, ale nemám ráda jejich "proplouvání a laxnost". Se Štíry si naopak rozumím velmi dobře a většina mých přátel do tohoto znamení patří. Když jsem šla ve své soukromé studii daleko do minulosti zjistila jsem, že všechny mé kamarádky, a teď myslím fakt kamarádky a ne takové jako kamarádky, které mě pomluví sotva se za mnou zavřou dveře, jsou Štíři, Raci, Panny -dvě jsou celoživotní a dlouhodobé, a Vodnáři - těch mám nejvíc.



V kamarádech to mám jinak, i když Štíři a Raci zůstávají, přidali se Blíženci, Býci a kupodivu i ohnivci Střelci a Lvi. Samozřejmě platí, že vyjít se dá s každým, ale toto pravidlo vše usnadňuje (občas ho potvrzje výjimka).

Sepsala jsem to proto, že se na mém blogu objevily komentáře od nových (pro mě) čtenářů a jeden patří do Štíra a jeden do Raka. A protože by mě zajímalo (a vlastně na to myslím už dlouho), jakou skladbu mají návštěvníci mého blogu, přidala jsem si miniaplikaci a prosím moc o hlasování. A prosím moc o poctivé hlasování a ne podle výše jmenovaných znamení ;o)

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, nikdy jsem
nečetla horoskopy a znamení vůbec neřeším. Ale mám kamarádku, která tvrdí, že pokud se v jejím životě objeví člověk, kterého si opravdu oblíbí, je to vždycky rak. Takže podobná zkušenost, jakou máš ty. Peggy

Unknown řekl(a)...

Myslím, že to nemám jen já, kdyby si lidi udělali nějaký soukromý průzkum, zcela jistě by došli k podobnému výsledku. Např. náš ředitel, Střelec, přijímá nejvíce Beranů a Vodnářů (Vodnář je i jeho manželka), to taky mluví za sebe.

Almerka řekl(a)...

Ten nový čtenář ve znamení raka jsem já. Běhám teprve dva měsíce. Přes Běhej jsem se dostala až na tenhle blog. Zaujal mě tak moc, že jsem si ho pročetla křížem krážem. Kromě rad a postřehů ohledně běhu jsem zjistila, že máme stejné znamení, věk i počet dětí.

Unknown řekl(a)...

Ahoj Almerko, právě Tvá a Honzova návštěva mě k tomuto zamyšlení motivovala.

Na Tvém blogu se mi nejvíc líbí věta: Kdyř něco musím, tak se mi nechce. Ta přesně vystihuje i mně.

Hodně štěstí v běhu