pátek 31. července 2009

Prázdniny v půlce

Jaký byl můj červenec 2009? Jednoznačně růžový. Méně práce, méně povinností, více sportu, více radostí.

Růžová vládla Běhu žen ve Frankfurtu. Růžový je můj nový přehrávač. Růžový je i můj nový parfém. Růžový je hrnek s ovečkou, který mi dnes padl do oka.





Červenec v číslech:

Běh: 45 km
Kolo: 402 km
Městský pochod: 20 km
Letem světem: cca. 1000 km

No, ale abych náhodou neusnula s růžovými brýlemi na růžovém obláčku, tak jsem se zvážila.... Nechápu, nerozumím. Mé tuky už se pohybují v hodnotách obezity, což mě jemně řečeno deprimuje. Jak k tomu přijdu - tolik pohybu, minimum stravovacích chyb a výsledek? Hanba mluvit.

Jak to dělají ti, kteří se nehýbou vůbec? Kteří vlezou před domem do auta, odjedou do práce, tam si odsedí 8 hodin za stolem, odjedou domů, vezmou si ovladačku, snědí pytel brambůrků a vypadají normálně! Co tedy slyším fakt nerada, a působí to na mě jak červený hadr na krocana, je věta: Co bys chtěla v tvém věku? V jakém mém věku? Co je to za řeči? Je někde napsané, že musím mít hodnoty tuků v obezitě jen proto, že mi je přes 40? Ano, pokud bych žila od pytlíku chipsů po máslové dorty tak ano, pak bych to chápala. Ale jak můžu proboha tloustnout z rýže a ryb? Ze zeleniny a brambor? Z kuřecího masa a rýžových chlebíčků? Snažila jsem se váhu ignorovat, po několika měsících zvýšené aktivity jsem si řekla, že třeba... Ale ne, zas nic.

Hm, tak to je takový bubácký černý mrak na mém jinak růžovém nebi. A pohled vpřed: vidím tři týdny dovolené, to bude pohybu, to bude radosti! Kdo by si vzpomněl na nějaké tuky :o)

Až na ty tuky je to ale:

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Leono, netrap se!! Co Ti chybí, nic. Vypadáš skvěle, na Tvém obličeji se odráží spokojenost, tak co řešíš. Vyber si oblečení, které skryje nějaký ten nedostatek. Uvědom si, že máš všechno a že je tady hodně dam, žem dívek, které Ti závidí, které chtějí být jako Ty.
Navštěvuju pravidelně Tvé stránky, sleduju úžasné pokroky a navíc manžel říká, že si krásná ženská (tak žárlím:-) ). Užij si dovolenou! Eva

Unknown řekl(a)...

No toto! Tenhle komentář mě Evo úplně odzbrojil a dojal. Moc děkuji

Anonymní řekl(a)...

Leono, schválně jsem si našel nějaké Tvé fotky a s těmi tuky to nechápu. Buď máš úplně nesmyslné tabulky ("správná" váha je jen 35 kilo při 185 cm) nebo se vážíš s měsíčním nákupem másla pro celou rodinu a ta váha Ti to sečte :-))
Vykašli se už na váhu a ... ale to už napsala lépe Eva.
ahoj Evžen

Unknown řekl(a)...

31 %... Ať jsou, kde jsou, někde budou :o(

Dohny řekl(a)...

Ahoj Leono, myslím si, že řešíš jeden zbytečný problém. Sportuješ? Cítíš se dobře? Máš se ráda? Pokud je odpověď "ANO", zbytečně se trápíš. Musím souhlasit s Evou, to o té pěkné ženské :-) i s Evženem o nějakém divném vážení.
Pokud chceš mít jistotu, jak na tom jsi, doporučuji zajít do CASRI k MUDr. Martínkovi (kontakt případně dodám na mail), kde Ti udělají antropologické vyšetření (oštípají Ti faldíky kleštičkama) spolu se zátěžovým testem. Pak budeš mít jistotu, jak na tom jsi. Chceš to ale vědět?
Zdraví
Dohny

machy řekl(a)...

Teda já už jsem tlustou ženskou viděl, ale nebyla ti vůbec podobná. Jestli máš 31% tuku, tak to není tuk fyzický, ale psychický a ten má většina žen :)

Unknown řekl(a)...

Jé, počkejte, já si jen povzdechla, ale že bych to až tak řešila, to ne. Za mou váhu mohou hodně i léky které beru, a tak vím, že s tím moc nenadělám. A jsem opravdu spokojená, sport mě baví a naplňuje, jen jsem si (naivně) myslela, že když budu hodně (možná že hodně znamená ještě víc než 7-10 hodin týdně) sportovat, tak se to na váze projeví. No, neprojevilo. Ale víte co je fajn? Ten můj tuk je ztužený, protože jako rosol nejsem :o))

Unknown řekl(a)...

31% ukazuje moje digitální váha. Třeba jí dochází baterka :oD