úterý 24. června 2014

Báječná dovolená

1. den u moře
Hledím přes líně se převalující vlny někam za obzor a těžce filozofuji. Přemítám o životě, smrti a dalších hlubokomyslných věcech počínaje existencí Boha a nekonečným vesmírem konče. Jsem nadšená. Prvních stodevadesátdva vln jsem si vyfotila.

2. den u moře
Měním se na mořskou vílu a ladně a s rozevlátými vlasy skáču do zpěněných vln. Okamžitě zase vyskakuji, protože jsem dopadla bosou nahou na mořského ježka. Zbytek dne vytahuji bodliny z chodidla. I tak jsem nadšená a vyfotila jsem si západ slunce.

3. den u moře
Ráno u snídaně mi tlustá Ruska vyfoukla poslední dortík s karamelovou polevou, u oběda se se mnou scvrklý Ital přetahoval o špagety s bazalkovým pestem (vyhrál), a večer mi nějaký drzoun neurčitého původu před nosem uzmul poslední porci hovězího! Otráveně jsem pila kafe a nevyfotila ten den vůbec nic!

4. den u moře
Spálila jsem se tak mocně, že nemůžu ani mrkat. Způsobila to záměna lahviček NA a PO opalování. Odnesla jsem si z jídelny mísu s jogurtem a celá se napatlala. Prázdnou mísu jsem si vyfotila.

5. den u moře
Trochu jsem splaskla a tak jsem se vydala opět na pláž. Chtěla jsem vyfotit všechny ty úžasné živočichy, kteří se po dně pohybovali. Na co jsem zamířila, to mi ze záběru odešlo. 

6. den u moře
Nechala jsem se přemluvit k vyjížďce na loďce. Vyzvracela jsem nejen snídani, ale i večeři z prvního dne. Vyfotila jsem si hejno ryb, co se táhlo za loďkou.

7. den u moře
Po včerejší projížďce se mi stále motá hlava a houpe se postel, ale naštěstí už nezvracím. Mám jen průjem. Chroupu suchary z domova a v jídelně si dávám černý čaj. Fotit není co.

8. den u moře
Dnes odlítám. Loučím se s mořem zasněným pohledem za obzor a filozofuji. O životě a smrti, nekonečném vesmíru a o tom, že na horách je také krásně.


12 komentářů:

ll řekl(a)...

zavidim hned bych jel

Renda řekl(a)...

Tak to jsi napsala mooooc pěkně. Už delší dobu jsem si tak příjemně nepočetl. Nemohl tě někdo vyfotit při krmení rybiček? :-)

zuzu řekl(a)...

Supeeeer, moc mě to pobavilo :-) ZS

Jarmila řekl(a)...

Brečela jsem smíchy. Já vím, proč k moři nejezdím :-)

1bubobubo řekl(a)...

Leono, ty jsi fakt rozená spisovatelka! Chechtal jsem se jako blázen, co slovo to perla. Prostě krása - dovolená v růžových barvách :-)))) Na horách je fakt krásně! :-)

Unknown řekl(a)...

Všem moc děkuji za komentáře. Jsem potěšena, že se vám zápisek líbí :o)

Martina řekl(a)...

:-D

Anonymní řekl(a)...

Bavil jsem se, moc díky, dav

12HonzaDe řekl(a)...

Jsi rozeny spisovatel/bavic! :)
"Denicek" nema chybu!
Tak behani na a po horach.. ZDAR!
Nerikala jsi driv neco o "neviditelnych" kopcich? Celkem zive si vzpominam na tvoje udiveni.. ?? Behat v prirode? Ja a les?? :)
MSF! Behu zdar, ultra zvlast:)! 12:)

Unknown řekl(a)...

běhání po horách nazdar! Tento víkend Krkonoše... :o) Nikdy bych nevěřila, že to napíšu: moc se těším :o)

kotouc01 řekl(a)...

Velmi inspirativní ... už balíme, naše dovolená u moře začíná v pátek. Měli jsme s Renatou Terezkou naplánovaný výlet lodí, ale poté, co si přečetla tvůj příspěvek, přislíbila, ža "to tedy určitě!!" Tak nevím .. ale i tak se těším.

Unknown řekl(a)...

:o))
Přeji co nejvíce krásných zážitků a krásných fotek ;o))