pondělí 2. září 2013

Do třetice všeho dobrého

Dobrého? Ne, spíš zlého. Kdo mě zná, ví... Proto mi od rána chodily SMS a maily s obdobným obsahem: Trochu horko, co? Drž se! Na modro nehleď, užij si to. Hele, klid, odpoledne má pršet.. Atd.

A já přitom na počasí ani moc nemyslela. Dělala jsem si Výzvu, běhala na záchod, umyla jsem okno v kuchyni, uvařila si oběd, umyla si vlasy a ostříhala ofinu :oDDDD




Martině stávkoval foťák, tak kromě jiného ještě vypadám jak Fiona :oD
Vyrazila jsme se Sárou asi ve dvě, času dost. Na Palmovce jsme přestoupily na tramvaj, abychom chytly místa. Nechytly. Nožičky bolely, ale nikdo z přítomných sedících mužů a mladíků mě neshledal hodnou puštění na sedačku. Tramvaj nás vyplivla u Žlutých lázní a já si v ten moment přišla jak matka pluku. Pluku mladých a nadějných. Nad třicet aby člověk hledal někoho lupou, v mém věku prakticky nulová účast. Tedy byli tam tací, ale nebyli vidět. Ještě že jsme narazily na část modré buňky s příslušenstvím a na Martinu a spol. 

Po dvou vystátých frontách jsem Sárušku donutila se jít se mnou rozklusat a zacvičit si. Kupodivu neremcala a šla. První deset metrů mi naznačilo, že to nebude lehké. Bylo teplo, takové to dusivé, okamžitě jsem se zpotila a lapala po dechu jak kapr. Ale slunce někde odpočívalo za mraky. Ještě že tak. Ovšem po výstřelu vylezlo a koukalo se na nás...
Zařadily jsme se celé udýchané do koridoru a čekaly na start. Jako v předešlých letech náš konec prakticky nic neslyšel, o nějakém posunování se k bráně ani nemluvě. Až po skoro devíti minutách jsme prošli. Ano prošli, běh to moc nebyl.

No a dál to bylo jako vždy, když je mi teplo. Chvíli jsem běžela normálně a to normálně přešlo plynule do krize a já do kroku a pak už jsem jen pochodovala a doufala, že konec přijde dřív než se naděju. Nemyslím můj konec, ale konec závodu.

Velmi mě povzbudilo, když mě předběhla Sáruška (běžela myslím naposledy loni), pak bosá Martina, která běžela na pohodu, Luboš, který před závodem tvrdil, že je to společenská záležitost a nebude to hrotit, pak Petr Čtvrtečková, která jak známo běhá s berlemi, také stařík s nápisem ICH 71 mi na chvilku ukázal záda ), ale tomu jsem se fakt vzepřela a předběhla ho), a další tisíce šedých triček. Tak jsem si četla a sunula se vpřed. Bránu jako vždy někdo poponášel, vůbec jsem se k ní nepřibližovala.

No, takže když já doběhla, v cíli už všichni byli. Dostala jsem vodu, banán ne, a motala jsem se davem k šatnám. Šílená fronta byla ještě šílenější než lze slovy vůbec popsat. Svůj čas jsem si oproti loňsku zhoršila o 11 minut (slovy: JEDENÁCT). Docela depka.

Pokud bude v sobotu víc jak 10 st.C, nikam nejedu. Takhle blbě si můžu zaběhat v Xaverovském háji. Lépe řečeno, v Xaverovském háji poběžím ne indiánem na pokraji smrti, ale úplně normálním plynulým a souvislým během plným radosti z pohybu.

15 komentářů:

ll řekl(a)...

Vo tom ze nepojedeš na baroko ani nepřemejšlej nebo tě přihlásíme na jaře Brdskou :))

Jitka řekl(a)...

Přesně proto jsem WRP vynechala :-) Desítky jsou moc rychlý a bolavý. Jsi statečná, že ses v tom počasí takhle kousla! A na sobotu omluvenky neexistují!! (kdyžtak nám bude vedro všem ;-)

Unknown řekl(a)...

II: nech mě se užírat... :oD

Jitka: nejsem statečná, nic jsem nepředvedla, jsem lemra... Mohla bych v sobotu třeba fotit :o)

12HonzaDe řekl(a)...

Leo, je cas od casu potreba malicko "trpet"... Telo i duse si toho zadaji:) a jsem presvedceny, ze ti "bezecti bozi" to vidi..:)...
Takze... zadne vymluvy a pojd hezky a vesele "trpet":) do Plas!!!
Behu zdar! 12:)

Anonymní řekl(a)...

Leono, já se na vás na všechny těším a Ty bys tohle udělala?? Startovat se bude za chládku, za hodku jsi zpátky a pak můžeš fotit o106 :-)
Marcela

AprilRuns řekl(a)...

Leono, to pust z hlavy. Nejedu 1000 kilometru, abys pak rekla, ze zustavas doma! V sobotu alou na start.

tucnak řekl(a)...

ale jdi ty, v sobotu se budeš KOCHAT přírodou a výhledy :)

Unknown řekl(a)...

no jo holky, vždyť já vás lanařila! Ach jo.. (To ach jo patří mému dalšímu ztrapňování se, chci říct závodění :o)

Martina řekl(a)...

tak to ber jako trénink. trénink je jen trénink a jak ho nevzdás tak jsi vyhrála,ať už dopadl jakkoliv;)

Unknown řekl(a)...

Ani trénink takhle neflákám :o)) A když už, tak ne za 400 Kč ;o)

zuzu řekl(a)...

Taky mě to nenadchlo, zdála se mi nějaká divná atmosféra a nepotkala jsem nikoho! A taky jsem měla dost!!! A taky mi tu bránu odstrkovali dozadu :-)
Zuzka

kotouc01 řekl(a)...

To jsem si takhle předčasem psal s Honzou12, že se na podzim někde opět setkáme ... a já říkám "hele, na Baroku". Co to je ? - ptá se Honza ... a takhle to dopadlo. Tak doufám, že se tam s vámi se všemi setkám. Jo...a v sobotu má být 22°C :-)

Unknown řekl(a)...

Zuzu: ale tobě ji poponesli směrem k tobě ;o)) (soudím dle času...)

Kotouč: Celá parta pohromadě, to bude opravdu skvělé, už se těším A 22stC? Na focení parádní počasí ;o))

Anonymní řekl(a)...

Leono,
napsala jsi to přesně. Taky jsem si připadala, že tam věkově ani trošku nezapadám... :-) a že všem je kolem dvaceti. No a ještě než jsem došla k bráně - mně to trvalo skoro 9 minut - byla jsem úplně zchvácená sluncem, nedostatkem kyslíku a vůbec mi nešlo běžet. Navíc jsem poprvé zažila tlačenici i v zadních řadách, pořád jsem o někoho brkala a někomu se vyhýbala, ani na chvostu se to neroztrhalo.
Ale zítra bude líp, uvidíš! Tentokrát si to opravdu užiješ! Ať se ti daří!
Monika

Unknown řekl(a)...

Moniko přesně jak píšeš zase naopak ty - než jsem došla k bráně, slunce mě už víceméně vyřadilo z provozu.. Zítra nevím. Myslím, že podmínky budou podobné - horké. Navíc se běží někde v lese, takže pokud neumřu vedrem, možná se ztratím :o))