neděle 3. března 2013

Černý brejle

No nechtělo se mi. Moc světla, moc lidí... Od října běhám po tmě a teď najednou den D a ono slunce. Samozřejmě trochu vloček by neuškodilo, ale když už tedy svítilo tak jsem to využila a nasadila brýle. Alespoň nikdo neuvidí, jak se ve mě choulí malá dušička. Protože OKO do duše OKNO. Takže jsem se celou dobu kryla. Co jsem nezakryla byla nabraná kila. Ale už se pracuje (no velmi dlouho se pracuje) na jejich redukci, tak snad za rok vběhnu na trať coby štíhlá laň (a předběhnu Hanku ;o))

Byl to parádní den. Tak předně bylo nádherně. Dále všude byl někdo známý. Ani se nedalo pořádně pokecat, protože jsme se tak různě přeskupovali, ale i to zamávání či potřesení si rukama bylo fajn. Před závodem jsem potkala holky, co spolu tak mluvíme a vídáme se na všech možných závodech, to mi udělalo fakt hroznou radost. Že nepřestaly, že je vše při starém a že se zase potkávat budeme.

Potkala jsem i modré zmije, ale už jsem jim odpustila, takže jsem taky byla ráda, že tam jsou. Ovšem jakmile začali plánovat, že až doběhnou, že mi půjdou naproti povzbuzovat, tak to dostali zákaz. Říkala jsem jim: Dělejte, že mě neznáte!!!!! Já přestanu utíkat jakmile na mě začnete volat!

No a pak start a vyběhlo se. Trochu škoda, že my, co jsme stáli vzadu, jsme měli z moderování pana Škorpila velké kulové. Třeba říkal něco pěkného a vtipného i povzbuzujícího. Třeba říkala i paní Zátopková něco.., No ale to se už nedozvím. Každopádně startovní výstřel slyšet byl. 

Hned za startem mě předběhla malá holčička, pak přišla terénní vlnka, kde jsem nechal část svých plic, ale pak už jsem běžela tak nějak stabilně. Tedy takhle - nad vlnkou byla zatáčka a tam mě předběhli úplně všichni, takže jsem běžela zbytek závodu sama. Stalo se asi pětkrát, že jsem kohosi dotáhla, ale to nebylo mým super výkonem, ale spíš tím, že dotyčný asi nemohl/-a.

První půlka se běžela po sluníčku - pralo o stošest. Skoro jsem litovala, že mám dvě trika. Pak se to ale stočilo zpět a já byla moc ráda, že dvě trika mám. Kolem osmého na mě dolehla únava a nenapadlo mě nic lepšího, než zastavit!!!! u kopy sněhu a otřít si obličej. Jenže jsem se vlastně vyresetovala a musela jsem znovu nabrat jakousi rychlost. No a to už mi nějak nešlo.

A tak jsem se blížila k cíli celá vyfluslá a najednou vidím Ivu a Buba a Pavla. Jen jsem jim mávla. Jenže oni mě obklíčili a běželi se mnou! Samozřejmě jsem jim nadávala, ale dělali že nic. Pak se ještě přidal Honza a všichni čtyři mě dotlačili do cíle. Já myslela, že se zabiju (a je taky!!!!). Mě se tak chtělo smát a neběžet, vůbec jsem nemohla. Ale především Bubo byl velmi úporný a popoháněl mě, že jsem se do cíle nějak dokulila. Eda pak ukázal, že ten poslední km jsem měla za 5:44, což je megarychlost, protože já mám běžně km přes sedm i osm minut.


Po doběhu jsme se opět různě přeskupovali až jsme se přesunuli do pizzerie v Kyjích a tam si dali pořádný oběd. Velmi pohodový den, velmi pohodový závod, jedu na vlně pohody už od včera a pořád se to nechce zastavit. Hrozně se těším na 1/2PIM, kde se zase určitě všichni potkáme.









13 komentářů:

Martina řekl(a)...

Takze jsi nakonec bezela! :) To jsem rada!

12HonzaDe řekl(a)...

No ja jsem desne rad, ze jsi tu svoji "svetloplachost" tak salamounsky vyresila..:)
Jestli ty cerne bryle nakonec nepomohli vic te ruzove a pozitivni:). Bylo to moc fajn, doufam, ze se zrodila dalsi tradice a dalsi obavy jsou rozptyleny. At zije 1/2M!!!
Vsemu zdar! 12:)

R V M řekl(a)...

Já myslím, že to byl vydařený den. Blahopřeju!
Příště už si to nenechám ujít..

1bubobubo řekl(a)...

No ještě že jsi neměla žádnou střelnou zbraň :-))) Běžela jsi sqěle! :-))) a vůbec ses nekulila! My jako doprovod jsme to mohli posoudit očima znalců :-)Byl to opět jeden z těch krásných zážitkových dní. Ať ti to běhá nejen za 5:44 ale i rychleji :-)

Anonymní řekl(a)...

A jak to máš s těma Pečkama ? :-D když už umíš ten kilák pod 6, tak můžeš dělat společnost Sáře! Honza

Advid řekl(a)...

Jj, jak jsme společně zhodnotili v hospodě, takhle by to mělo vypadat pokaždé. Pěkný závod, hospoda s běhacími kamarády a rozbor průběhu závodu a plánů do budoucna. Případně poučení neznalých o reklamě na Bobika. :)

Unknown řekl(a)...

Sum: no běžela, vždyť by se mnou nikdo nemluvil :o))

12: ano, vidím to na tradici

RVM: no jasně, přijeď a hlavně si udělej čas na závěrečné posezení nad pizzou

Bubo: darovala jsem vám život :o)) Rychleji to asi nepůjde, to už bych se vznášela

Honza: Na Pečky mě pořád někdo láká. Musím se kouknout, jestli to tam běhá někdo nad hodinu :o)

Advid: Bobika!!!! Cha, to byl vtip dne :o))

Anonymní řekl(a)...

Nad hodinu tam budou běžci, neboj. Třebas Krejsa, Požgayová, od nás Nepovímová, ... A taky plno bloggerů chtivých tvých reportů :-) Měj se, a v sobotu čau, Honza

zuzu řekl(a)...

óóó...jak Ti rozumím. Vždycky jsem sama na trati a vlastně ani nemám s kým závodit :-))
Tak ten závěr jsi dala monstrózně.
Mě se začíná dělat špatně, když si vzpomenu, jak se 6.duben blíží. Zuzka

Iva řekl(a)...

Jakýpak dotlačili-letěla jsi jako blázen! Vždyť ta policistka málem nestihla zastavit dopravu!!Na PIM se těším, ale Pulče, Předtím se Proběhneme v Pečkách :))

Unknown řekl(a)...

Honzo, no ty jsi s tím rychle hotovej :o))

Zuzu: to je přesný - prostě běžím jako "doma". Nikdo nikde, jakýpak závod. Akorát doma tak nejásají tribuny když doběhnu :o))

Ivo: však to bylo z kopce (což bylo mé štěstí jinak jsem mohla skončit na koronárce) A ty tedy jedeš do Peček...?

Normálně, já jsem asi vadná, ale já už v sobotu večer koukala na propozice... :oDDDDD

Sára řekl(a)...

Krrááá.

Pokud se budeš dobře vznášet (třeba jako já) tak budeš v cíli pod hodinu. Já třeba Evžena VŽDYCKY porazím. On bude v cíli za 60:01 a já přesně za 60:00.

Sára

Iva řekl(a)...

Jasně,jedu.Pojeď taky,nepeč na Pečky :-)