pondělí 18. června 2012

Psi se perou o chládek

a já zdechám. Vzduch se tetelí blahem, tráva žloutne. Plánované běhy odsouvám na neurčito a sedlám svého oře. Však co může být krásnějšího než s větrem ve vlasech ujíždět krajinou...

Nejela jsem sama, bylo nás víc. Krajinou jsme zas tak rychle neujížděli, byla to spíš vyhlídková a kochací jízda podél Labe. Nádherná liduprázdná krajina, s úzkou stezičkou, která nás nutila občas slézt a kolo vézt (se přeci nezabiju na železném můstku). Labe se ploužilo stejně jako my, jen občas vyskočila jakási zvědavá ryba, aby hladinu trochu rozvířila. Sem tam jsme narazili na ohnutá záda a pohled upřený do vody, či zvědavé oči domorodců v zahrádkách. Užívala jsem si to, protože většinou jedu jak blázen (v mém měřítku) a rychle se přesouvám z bodu A do bodu B, či dělám okruhy, které už znám. Bohužel jsem neměla foťák. Nebo možná bohudík, protože bych neustále lovila ten nejlepší snímek, který by zachytil tu krásu kolem. 

Udělali jsme zastávku v malé hospůdce Zahrádka bez obsluhy, nádobí si po sobě laskavě ukliďte. Dala jsem si kofolu, rychlé cukry jako přísun energie do dalších kilometrů a tlačenku s cibulí, aby z toho něco měly i klouby ;o)  Přišla tam taková parta holek s hůlkami a mě se úplně děsně zastesklo po těch našich babincích. Samozřejmě se v hlavě hned zrodil plán...;o))  Ještě že první letošní jízda (je to vůbec možné, že teprve první?!) bude už tento týden a to se tedy velmi těším!!!!!

Cíl byl v Nymburku, malebném a ospalém městečku, ve kterém to žilo jen na pivovarských slavnostech, kterým jsme se úspěšně vyhnuli. Pak oběd a cesta zpět. Už trochu svižněji neb nás tlačil čas. Slunce se do nás opíralo, vzduch se ledva hýbal, náročné to bylo. Ale ne jako běh, který bych v tomto počasí nezvládla ani náhodou. Rybáři už neseděli, polehávali a pochrupovali.. Prázdninová idylka.

Úsek, který jsme jeli, je součástí Labské stezky a na takové to odpolední protažení je úplně ideální. Už se těším, jak si to tam zase střihnu. A může být klidně i úplně jiná teplota...

10 komentářů:

ll řekl(a)...

tak sem taky chtel vyrazit na kolo ale schoval se mi pred tim vedrem nejakej bacil do krku tak jen muzu tise zavidet jak pekne sis to uzila .

K. G. řekl(a)...

Taky neběhám, klasika. Je moc vedro, ráno se mi nechce vstávat, byť ptáci, potvůrky, řvou tak, že budíček v 3:45 (a je světlo!) je nevyhnutelný. Lenost ovšem vítězí a příjemné poležení (už mě nebolí záda!) v posteli taky.

1bubobubo řekl(a)...

Třeba 42°C místo 34°C, že Leono? :-))))
Krásně jsi si to užila :-)

R V M řekl(a)...

No jo, to vedro je fakt ubijejici.
Ja jsem ted nucenej z pracovnich duvodu 4 dny (snad ve ctvrtek?) vynechat a jsem fakt zvedavej, co to se mnou udela; takovou pauzu uz jsem dlooouho nemel.
To tvoje kolo to ale v pohode nahradi. Ja na kole ne e, mel bych pocit, ze bych to chtel radeji bezet. Ale treba nekdy..?
Dneska ti zavidim i to kolo!
Preju ti, at se ochladi ;)

Unknown řekl(a)...

ll: Letní angínka? No to se máš...

K.G. No, ty alespoň nemusíš na 1/2M. Já tedy taky nemusím, ale moc jsem si přála být u toho. A tak se těším a trochu i bojím.

Bubo: Jasně, když sauna, tak sauna :oD

RVM: Adaptace na horko ve vyšším věku už prý není taková jako u mladého organizmu - to tedy sedí ;o)) (ještě že se mám nač vymlouvat)
To se ti zdá, že bys měl nutkání běžet. Je to jiný pohyb a zase trochu jiná svoboda. Určitě je to dobré zkusit.

Anonymní řekl(a)...

Pes nepes...chci se vrátit k přípravkům Overstim...pobíráš je ještě? Když ano, ozvi se...kvůli poštovnému :-)
Pavel (canton@email.cz)

Unknown řekl(a)...

Ještě někdo se přidá?
http://www.overstims.com/int_index.php?lang=eng

K. G. řekl(a)...

Leono, to dáš, máš silnou vůli. A jak říká 12, je to v hlavě. :o) A ty v hlavě ten 1/2M máš.
Brzo už začnu běhat ráno, dokud to jde.

Ječmínek Máselník řekl(a)...

kolo je prostě v horku lepčejší, vzdálenosti mezi občerstvovnami se jsou díky němu kratší:-)

Unknown řekl(a)...

Přesně tak. A jak chutná ;o))