pondělí 28. února 2011

Únor

Kde že loňské sněhy jsou?! Loni mi díky únorové sněhové nadílce řádně zesílily nohy. Běhalo se v závějích, na ledu, ve vánicích, a když sníh slezl, člověk jako by zahodil závaží. Ale letos? Bída - sucho, a až na závěr února teplo. To tedy nevím nevím, jak to v dubnu zvládnu, když nemám náležitou přípravu. Náležitá rovná se tvrdá. Bojové podmínky jsou pro přípravu nejlepší (ne?).

V lednu jsem si konečně ujasnila, kam letos směrovat, tedy alespoň v první půlce - budou to maximálně půlmaratony, takže jsem tomu podřídila svou přípravu a běhám o něco nižší objemy. Je to poznat, protože nejsem tak utahaná a zvládnu i posilovnu (a vlastně i pochody do a z práce byť ne už každý den obě cesty), což jsem při maratonské přípravě po nějaké době nezvládala. Baví mě to. Hraju si s tréninkem po libosti: rychle, pomalu, ještě rychleji a ještě pomaleji, s novými i starými písničkami. Naučila jsem se nepředstavitelnou věc - vnímat rytmus písničky podprahově, čili jen jako kulisu a ne jako pohon. To je docela důležité, protože běhat na ploužáky, to fakt bylo někdy na dlouho :o))

Ani v únoru jsem nepohnula se svými nadbytečnými kily. Nejsem schopná se opanovat a jakmile vidím něco sladkého, tak to prostě zbodnu. Tuhle jsem byla s Martinou v pizzerii, daly jsme si způsobně pizzu na půl, ale pak jsme si každá objednala své tiramisu! Fuj! Nuže ode dneška mi začne opravdu tvrdé dodržování zákazu sladkého!!!! Ty dvě kila, to je hrozný. Při běhu do kopce se valím a funím, i pejskaři v panice uskakují, abych je nesrazila k zemi. A kalhoty přes břicho už ani nepřetáhnu....
 
Leden v číslech:
 
Běh: 119 km
Chůze: 52,5 km
Posilovna: 4x
 

11 komentářů:

12HonzaDe řekl(a)...

Ty asi trpis rozdvojenim osobnosti! :) Vzdyt jsem te nedavno videl na setkani a ty (s Martinou) pises o nadbytecnych kilech a stravovaci discipline! No ja se picnu:). Tak se na sebe podivej a zjistis, ze neni potreba vysilovat, naopak, pokud telo tiramisu zada, tak proc mu jej nedat:). Sportujes a hlavni je, rekl bych byt v klidu a ne se dostavat do stresu odepiranim zivotne dulezitych potravin jako je cokolada nebo tiramisu!!! MSF! 12:)

Anonymní řekl(a)...

Tak to tedy nevím koho popisuješ , jseš šlíhlá , že by ti leckterá mladice mohla závidět.Hlavně to nepřeháněj nebo těm psům neutečeš a ještě tě nějaký sežere , i když co by si na tobě vzali žádné maso na tobě není. tiramisu je báječné a i zmrzlinka je dobrá.Sportu zdar Julča

Unknown řekl(a)...

Ale já nepotřebuji chlácholit, že jsem štíhlá, proto to nepíšu. Loni před 1/2 jsem měla o pár kilo méně a bylo to i znát při běhu. Toho chci zase dosáhnout. Pak si dám třeba 3 porce tiramisu :o))

Anonymní řekl(a)...

To jsou my věci , chtěla bych tě vidět ,že jsi tak naježená , když tě někdo pochválí . Jedno s druhým souvisí sport , jídlo , i ty občasné prohřešky jsou zdravé. Určitě to nepřeháníš a tak si asi kolegové mysleli , že ti udělá dobře když ti tiramisu schválí. Tak plnou parou vpřed do jarního klání .Ať ti to běhá a pálí na celou sezonu. Matylda

Unknown řekl(a)...

Matyldo, to byla jen obrana - nechci aby vyznělo mé kňourání nad dvěmi kily jako výkřik: Honem mi napište, že jsem štíhlá a vůbec nemám za potřebí se omezovat :o) Někde jsem četla, že důležitý je vlastní pocit, no a ten mi říká: dej dolů dvě kila.

Ale abych se i pochválila: ty dvě kila navíc mám už několik měsíců, takže i přes ty sladkosti, se držím!

Za přání děkuji, budu se snažit :o)

Anonymní řekl(a)...

No já nevím, proč se trápíš kvůli dvěma kilům? Vždyť seš čupr holka :-)) A zdáš se mně o dost štíhlejší než před rokem...na kila se vyprdni, to ti určitě narostly svaly a ty víc vážej
mapo

R V M řekl(a)...

Sakra, co bych za to dal, myslím ty přebytečný 2 kila. Mě kdyby jich někdo odstřihl 7, tak je to furt málo :-)

Unknown řekl(a)...

Nejhorší je zhubnout ty poslední kila, ty první jdou lehce.

Aha, takže když si řeknu, že jsou to ta první dvě kila, půjdou pryč raz dva.. :oD

Holky na srazu říkaly, že jedno kilo = 4 minuty v celkovém čase, to už je dobrý důvod dát nějaké pryč!

Unknown řekl(a)...

Mapo, já se netrápím, jen je nechci tahat :o)

Anonymní řekl(a)...

Máš pravdu, shodit ty poslední dvě kila je těžké. Snažím se o to již 2 roky (a abych pravdu řekl spíše je většinou o vánocích naberu:o), ale zase na druhou stranu si nějaký ten zákusek neodepřu :o)))Vím, že potom tahat "pneumatiky" do kopců je hrozná makačka, ale žijeme jen jednou a tělo si řekne, co potřebuje (i tu čokoládu, jak zmínil 12Honza). Tak ať jsi úspěšná a brzo dosáhneš požadovanou váhu :o)
1bubobubo

Unknown řekl(a)...

Konečně někdo, kdo se mnou souhlasí. Ani já si neodepírám sladkosti (proto jsem přibrala :o), umím si vychutnat třeba belgickou čokoládu, protože mi přijde, že to mám jako odměnu. Ale teď nastal čas chvilku vysadit, zaměřit se na metu a tu zdolat :o)

Už raději nikdy nebudu psát, že potřebuji shodit, vyvolává to zbytečné emoce ;o)