úterý 7. ledna 2014

Psát či nepsat, to je zde ta otázka

Je všeobecně známo, že ženy mají větší dar komunikovat. Rychleji se naučí mluvit, což se jim hodí po celý život, a muži jsou prý jejich mlčenlivé stíny. No prejže! Všiml si vůbec někdo, že růžová buňka již velmi dlouho mlčí? Že jestli tu někdo neustále "mluví", jsou to modří? Čest zachraňuje naše matka v naději. Ještě že občas popoběhne nebo si něco přečte ;o))

Já osobně mám psací krizi. Přijde mi, že jsem už napsala vše, co jsem napsat měla. A že se ta témata tak nějak dokola opakují. Jaro, léto, podzim, zima, pučící pupeny, rozpálené cesty, spadané listí, mrazivý vzduch, euforie ze zeleně, nadávání na horko, euforie z ochlazení, nadávání na mráz... Jaro, léto, podzim, zima. Věčný koloběh. Život sám.

Neprozřetelně jsem se svěřila části modré buňky. Co blázníš? povídá... Jasně že Honza. Motivační rozhovor na dlouho. Ani pak nenacházím materiál na psaní. Asi by i byl. Třeba první výročí mé nové cesty. Trénování pod dohledem. Vánoce. Večírek v práci. Shrnutí roku. Plány na Čtrnáctku.... Koukám z okna do tmy. No nevidím nic, samozřejmě. Sedím nad klávesnicí a nic nepřichází. Občas mi sice něco prolétne hlavou, ale nejsem schopná to vůbec polapit natož o tom něco sepsat.

Nedávno jsem v Blesku (kdo se na něj alespoň 1x denně nepodívá ať po mně hodí kamenem) článek od Františky na téma odcházení. Včas odejít je prý kumšt. Mám to zabalit? Nemám? Nevím, vážně nevím. Černá klávesnice mlčí. Čeká, co zmáčknu. DELETE? Uložit? Je to boj...


22 komentářů:

kotouc01 řekl(a)...

Jasně že SAVE ... tam někde hluboko do hlavy, až zase přijde čas. Podívej se na Veverku Pražského ... tolik let mlčel. Pamatuji počátky jeho zápisků, roky psaní, pak dlouhé ticho ... a teď nový začátek. Tedy jak říkám ... až přijde čas. Mám běžecké hodinky, které když vypínám napíšou na display: See you soon. A mají pravdu.

Anonymní řekl(a)...

Pište, umíte to, vždy se těším, že si něco přečtu, něco ze života, něco, co se netýká jen Vás. Máte dobré postřehy,letos mi chybělo bilanční video, aspoň byste viděla, co všechno jste dokázala za ten rok. Myslím, že tím, že jste, inspirujete mnoho lidí. L.

R V M řekl(a)...

Psací krize? Co to je? Já osobně nic takového neznám :))))))))))

Teď vážně. Já už taky dlouho nic nenapsal. A co..no..

Jak já říkám i o běhání, ono si mě to najde. A vždycky se tak zatím stalo :)

Přeju hodně kilometrů v roce 2014 a třeba i řádků tady..

Advid řekl(a)...

Když už jsi začala, měla bys Lindu a Alexe dopsat. Čtnáři červené knihovny čekají. :D

Anonymní řekl(a)...

Leono, jasně že psát...
Těším se na každý nový článek a Ty takhle :-)

Marcela

Anonymní řekl(a)...

Mám to úplně stejně. Taky mám pocit, že se opakuji a nebaví mě psát. Navíc blogů o běhání je tolik! Ale si taková hvězda, že je škoda to zabalit. Jen si dej pauzu a počkej, až Ti to začne chybět :-) Peggy

tucnak řekl(a)...

Delete? Kuš! Restart! Dej si jenom pauzičku ať se nadechneš, však ono to zas přijde :o) Při všech těch Tvých aktivitách se ani nedivím :o)

AprilRuns řekl(a)...

Leono, Pulce, motivatore, hnaci motore ruzove bunky, pridavam se ke komentarum vyse. Sama se pri letosnim Janathonu nezmuzu na vic, nez zaznamenavani kilometraze, ale ze i tvoje spisovatelsky strevo ma krizi? Tak to je vazny. Sedni a pis. I toho Alexe!

12HonzaDe řekl(a)...

:)... Tak to ja se z teto pozice stydim a omlouvam... Ale vzpomen si, aspon na malicko, co jsem povidal... Nejsem zadny spisovatel, pisu si zapisky primarne pro sebe.. Jasne, ze me tesi, ze se lidi zastavi, prectou, treba i napisou komentar:)... Ale hlavne si pisu pro sebe, co me tesi, co me trapi:).. na co se tesim, ceho se bojim, co me potkalo.. Abych sam mel zpetnou vazbu, mohl se ohlednout, potesit.. ziskat motivaci.. neztratit radost..
No pred chvili jsem mel "desnou" touhu si neco napsat:).. ale protoze modri jsou tak ukecani:).. tak radsi jeste pockam..:)
MSF! 12:)

fcelkamaja řekl(a)...

Vydržať! Vono to zas přijde :-)

Renata řekl(a)...

Měla jsem to na podzim stejně. Takový pocit, že všichni o něčem píší a je nemám o čem :) Pak když to přešlo a něco bych napsala, přišel náročný projekt v práci a byla jsem ráda, že byl čas alespoň na vyběhnutí. Teď se zase dostávám zpět ... je to jako vlna ... počkej až přejde a piš dál. Určitě. Počkáme :)

Anonymní řekl(a)...

Také jsme měli potřebu dát si na chvíli rest..., tak jsme si ho dali. Bojím se:-), že ta touha cosi sdělovat je určitým lidem dána, tiká to jak bomba, někde hluboko je to uložené napořád, uvidíš, ono si to časem zase najde cestu ven. Pak jde jen o to tu chvíli nepropásnout, psát bezprostředně po zážitku "dokuď to krvácí":-)¨Měj se, za Couple-run, dav

Jitka Sečková řekl(a)...

Kdyz me nic nenapadá, dávám fotky :) sice uz mam z blogu fotoblog, ale na psaní ted nemam náladu. Snad to jeste někdy prijde. :)))
Sice te chapu, ale na tlacitko Delete zapomen a pis :) těším se na každy dalsi článek :)

Jitka řekl(a)...

Žádný "Delete", hezky "Publikovat"! Nebýt tebe, tak ani nevím, že nějaká růžovomodrá buňka existuje (k ostatním běhacím blogům jsem se původně dostala přes ten tvůj!), natož měla to privilegium být do ní počítána! (Byť to teď teda vypadá, že budu asi víc číst než běhat, má tělesná schránka na mě nachystala další jobovku :-/)

zuzu řekl(a)...

Piš, piš, piš nebo Tě kousne myš :-)

Bez Tvých zápisů by virtuální prostor ztratil na síle :-)

Zuzka

Unknown řekl(a)...

Děkuji, fakt moc děkuji za podporu. NESMÍRNĚ si toho vážním. Myslím, že mě znáte natolik, že víte, že jsem to nepsala proto, aby mě někdo přemlouval, abych psala dál, jinak že se zřítí nebe. Potřebuji si v sobě uklidit. To, že jsem se dokopala k tomuto článku je dobré znamení (pro mě). To je, jako bych vzala do ruky koště a začala vymetat první roh...

Anonymní řekl(a)...

NEEEEÉÉÉ ! proboha..třebá já bych potřebovala, abys popsala podrobně každý tvoje běhání...potřebuju nakopnout!..potřebuju slyšet a vidět , že někdo mojí krevní skupiny,bojuje se vším možným , stejně jako já....
A ty teď jedeš na tý "trenérský" vlně, takže tu energii posíláš kolem sebe..
Napiš co plánuješ, kam se chystáš, co tě bolí, jaký sis vybrala botičky nebo obleček na jaro, abys byla při běhu nejkrásnější..takovejch věcí mě napadá,jsem děsně zvědavá..
Tak prosím ještě vydrž.
Krásnej den ti posílá Megat

Unknown řekl(a)...

Meg, to je tedy témat, to bych fakt mohla něco sepsat :oDDD Třeba koupě mých nových běžeckých kalhot byla děsně vtipná ... ;o))

AprilRuns řekl(a)...

Leono, cekam netrpelive na vypraveni o tvych novych bezeckych kalhotach!

Anonymní řekl(a)...

Dej si klidně pauzu, ale jak někdo okomentoval, měla bys pokračovat v Jarní přeháňce!

Evžen řekl(a)...

Mám vážné podezření, že se Alex o Vánocích přež.. přecpal. Nyní je tlustej a nechce se mu vstávat z postele. A už vůbec nechce, aby ho takhle tlustýho Linda viděla.
Nebo ne??? :-)

Unknown řekl(a)...

Alex sedí v křesílku, jí banán a přemýšlí, jak na Lindu ;o))