neděle 26. dubna 2009

Sladká tečka na konec

První - jarní - sportovní víkend letošního roku, který proběhl zcela dle mých představ, jsem zakončila skoro desetikilometrovým výběhem cestou necestou kolem svého bydliště. A pozor! Nebyla jsem sama. Konečně jsem našla někoho, koho to baví, kdo běhá stejně pomalu jako já, nikam se nežene, celou cestu mluví a hlavně má čas na delší výběhy. Ne, není to Sára, i když měla našlápnuto, aby mě na mých výletech doprovázela. Je to její kamarádka ze základky Lucka. Párkrát si byla zaběhat se Sárou, ale Sára není stvořená pro nějakou pravidelnou činnost, takže jsem jí zlanařila k sobě. Trochu jsem se bála, jak nám to spolu půjde, přeci jen je o generaci jinde, a taky nejsem zvyklá se při běhu bavit, ale myslím, že jsme si sedly a šlo nám to. Nevím, jak se časově sejdeme v týdnu, ale nedělní dlouhý výběh by nám vycházet mohl.

Dnes jsem zneužila její nevědomosti a namířila s ní kolem skateparku do Dolních Počernic. To byl už dávno můj sen, ale sama jsem si netroufla. Trasu ani nijak neumím popsat, není zajímavá, a ve tmě je prakticky stejná jako všechny jiné trasy. Jediné co se nám podařilo bylo, že jsme běžely po budoucí cyklostezce nedaleko dálnice a ta najednou skončila potokem, takže jsme se prodíraly houštinami, ale to bylo jen takové zpestření. Kolečko nám trvalo jen půl hodiny, ale my chtěly běhat hodinu, takže jsem se vydaly ještě na Rajskou a zpět.

Příjemným zjištěním bylo, že u nás (rozuměj na ČM) běhá velmi mnoho lidí. Zřejmě se běh začíná stávat módní záležitostí. Uvidíme, jestli stejné "masy" budu potkávat ještě i na podzim.

9 komentářů:

machy řekl(a)...

Tak to je super! Ať vám to vydrží. A konečně výběh do Počernic, vidím, že děláš posuny!

Unknown řekl(a)...

Bez Lucky bych se tam nevydala. Jsem fakt ráda, že se mnou bude běhat, hlavně teď, kdy tma přichází TAK pozdě :o))

Anonymní řekl(a)...

Na ČM a okolí běhám taky, jelikož tam bydlím :-))Kdeže bydlíš Ty a běháš?? Třeba je to blízko.
mapo

Unknown řekl(a)...

Bydlíš tady? No toto! Bydlím na ČM II, u IKEA, běhám od nás spodem na Rajskou a zpět vrchem, někdy ke Kyjskému rybníku, teď nově do Dolních a takový okruh směrem na Horní a zpět.
Prostě si troufnu jen tam, kde to alespoň trochu znám a kde vím, kde je jaký pes :o)

Anonymní řekl(a)...

No já bydlím u lávky z nového ČM k Albertu. Základní okruh cca 10 km ČM-Čihadla, kolem cvičáku, zpátky na Hostavice, přes D.Počernice, kolem rybníka Martiňáku-ČM. Nebo taky 10 km ČM-Martiňák, D.Počernice, až za Počernický rybník-ul.Nad rybníkem,a zpátky. Nebo do Hrdlořez+zákl.okruh, viz výše (cca 22 km)nebo do Klánovic k nádraží přes Xaverovský háj (tam i zpět cca 20 km) nebo až do Úval a zpět (cca 30 km). Mám to proměřené na kole, jelikož žádné GPS apod. nevlastním a nepoužívám. Moje cca rychlost 6-7 min/km. Tak se třeba někdy potkáme nebo domluvíme, aby sis troufla i někam dál do přírody :-)) a je to u nás pěkný...
mapo

Saruless řekl(a)...

Tss, ted jsem se pekne urazila...prej Konečně jsem našla někoho (...), kdo celou cestu mluví... ! Hm já vždycky pronesu dvě věty, půl hodiny žádná odpoved a po půl hodině - nemůžeš na mně pořád mluvit !!
Děkuji ti maminko.. :/

Unknown řekl(a)...

Sáruš, ty jsi si z toho koukám vyzobla to, co se Ti hodilo do krámu :o)) Většinou jsi chtěla mluvit ve chvíli, kdy jsem potřebovala běžet o něco rychleji, tedy v tempu, kdy jsem sotva popadala dech. Ale vzpomeň na chatě, tam jsi mi dělala SKVĚLOU společnost. Ale Tvůj problém je, že se mnou vetšinou NECHCEŠ chodit běhat. Doufám, že se polepšíš a příště poběžíš také.

Unknown řekl(a)...

Mapo, Tvoje výklusová rychlost je moje závodní rychlost (tak na 400 m), to bys byla v trapu ještě dřív, než bych si stačila zapnout stopky :o)
Ale kdybys mě někdy chtěla vzít na milost, tak budu ráda.
Na ty okruhy se podívám a vyzkouším, dík za tip.

Anonymní řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.