čtvrtek 14. dubna 2011

Sbohem a šáteček

Nejdřív jsem ho ani nevnímala. Lépe řečeno: vadilo mi, že nepíše s diakritikou :o). Naštěstí to nevadilo jen mě, takže za chvilku přidal i háčky. A přidal odstavce a začalo to být napínavé. Drápal se z nadváhy a z prvních pokusů o zadýchaný běh pěkně systematicky vpřed. Psal vtipně, s nadsázkou a hlavně: byl jeden z nás, co už jim život nadělil pár vrásek. Budu se opakovat, ale být mladý a sportovat patří k sobě, být mladý, nemít rodinu a sportovat, to je také úplně normální, ale mít víc jak čtyřicet, vstát z gauče a sportovat, to už je úplně o něčem jiném. To pochopí zas a jen ti, co jim čtyřict bylo. Protože to už je věk, kdy ubývá energie, tělo volá po pohodlí a klidu a my po něm chceme výkony. A vysvětlujte tomu zetlelému tělu, že výkon není jít do práce a postarat se o rodinu...

A jak šel čas nechával za sebou kila a spoustu lidí s otevřenou pusou. Makal na sobě neuvěřitelně a všechny nás inspiroval. Přiblížit se mu, zdolat alespoň část toho, co on, ano to myslím chtěl alespoň na chvíli každý. Když ne my holky, tak kluci určitě. Mít jeho nadšení, optimismus a víru v sebe. Nic není problém, vše je v hlavě. Když přišel na naše setkání, bylo ho fakt plno. Jeho neuvěřitelné historky, které on doplnil divokou gestikulací a grimasami, nás vždy naprosto odrovnaly.

Píšu to jak nekrolog a ano, já to tak cítím - něco skončilo. Neumím to popsat a ani nevím, proč mě to tak sebralo. Prostě odchází jeden z nás. Ne někdo, ale NĚKDO.

7 komentářů:

Helaovečka řekl(a)...

Ovečka je mimo, o kom to píšeš? Čí je to natolik motivační blog, že jsem zatoužila hon také znát. A proč sbohem???

Unknown řekl(a)...

Psaní ukončil Blogger roku :o(

Unknown řekl(a)...

Běhal mi mráz po zádech, když jsem to četla.
Doufám, že ukončil jen psaní!

Unknown řekl(a)...

Už nenajdu ani jeho staré záznamy??

Unknown řekl(a)...

Klik, klik a vše je pryč... Ale jen obrazně. Naštěstí. Jen my si to už nepročteme

Unknown řekl(a)...

Ale proč????
Přestal i běhat?

Anonymní řekl(a)...

A to jeho psaní bylo takový sluníčkově pozitivní...Co ho k tomu vedlo?Víš?..a povíš?
Megatraged