pondělí 8. září 2008

Trénuji a trénuji

Už se to blíží, ještě se 5x vyspím a poběžím svůj první závod v životě. Tedy v dospělém životě, protože jako malá jsem se určitě něčeho účastnila, třeba soutěže mladých zdravotníků, kterou jsme jako družstvo vyhráli a postoupili do krajského kola. Ale to bylo dávno. Teď vůbec netuším, co mě čeká a jsem z toho docela nervozní. Jako totální introvert s davovou fóbii si to v sobotu přihasím na Staromák a vyrazím. Chacha. Kdo mě zná tvrdí, že stejně nenajdu start a pokud náhodou ano, tak stejně cestou zabloudím. Mají pravdu, většinou zabloudím, ale beru si s sebou Sáru jakožto technické zázemí, tak snad alespoň ten start najdu. Pak budu doufat, že cesta bude značená tak, abych z ní nesešla. Fakt se hodně děsím, bojím se, že to nezvládnu, protože přeci jen to není můj oválek, bude tam jiný povrch, lidi, stres. A ani nevím, jak to zvládnu bez trosky (nebo jí můžu mít????). V tréninku mi chybí jeden týden, nějak jsem špatně spočítala, kdy musím začít, no snad to nebude tak znát. Bože, čemu jsem se to upsala. Bojím, bojím...
*
Ale abych se vrátila k nadpisu. Musím se pochválit, že mám tu vůli jít 4x týdně běhat, tedy spíš že dodržuji předepsané dávky. Jen jednou jsem to nezvládla, nějak mi to nešlo, a místo 5,5 km jsem dala jen 4. Ale včera jsem to šla napravit a uběhla. Časté tréninky způsobují, že se lepším (ještě aby ne). Např. v pátek jsem uběhla 3 km za 18 a něco, a nebo včera závěr - 1 km, jsem uběhla v docela (pro mě) hodně rychlém tempu. Myslím, že i v sobotu bude docela reálné, abych posledních pár metrů uběhla rychleji a neploužila se tam. Přemýšlela jsem, že bych zkusila oslovit někoho z trénérů na behej.com, abych se běh skutečně naučila. Všelijakých rad a mouder je všude plno, ale já když si to přečtu, tak z toho nic nemám (to už jsem tu psala), takže kdyby mi to nějaký odborník vsvětlil a ušil mi tréninky na tělo, tak by mi to dalo určitě víc. Ale to předbíhám, nejdřív zkusím, co to se mnou v sobotu udělá, jestli s tím pak raději neseknu :o)

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

3km za 18m - to máš dobrý čas. Vůbec se toho neboj :)

Unknown řekl(a)...

Děkuji za podporu a důvěru. Po včerejšku, kdy jsem zcela v pohodě uběhla 6,5 km za 47 minut, taky doufám, že to zvládnu. Co mě může dostat je davová psychóza.

Anonymní řekl(a)...

Davová psychóza lidí pozitivně naladěných na závod není ani tak moc davová psychóza :) Hlavně se nenech vyhecovat a jeď svým tempem, určitě budeš mít větší radost, když zrychlíš až v závěru..

Unknown řekl(a)...

No nevyjádřila jsem se úplně správně - prostě abych se nenechala strhnout a neběžela od začátku jak potrefený zájíc - rychle a zběsile. Však víš, co myslím :o)