pondělí 8. února 2016

Chytla jsem slinu

Účastníci posledních dvou hospodských setkání by mohli vševědoucně pokývat hlavou s tím, že si všimli, ale ne, nemluvím ani o šedé rulandě od Balouna, dokonce ani o Legendáriu, mluvím o sportování. Sice se nedá říct, že bych loni třeba nějak zahálela, to určitě ne, ale letos je to nějaké jiné. 

Loni jsem nevěděla, kam přesně se vrtnout. Cítila jsem, že můj vřely vztah k běhu se kdo ví proč změnil na vlažný až chladný, našla jsem se v kole. Popravdě se ze mě stal mulťák, což je dnes hodně v kurzu. 3v1, aneb posilovna, kolo i běh. Kolo tu vždy bylo, takže se jednalo jen o comeback. Velkolepý comeback. Proč? No protože mé objemy byly vždy spíš zanedbatelné, odpovídaly jen čiré radosti z jízdy v letních měsících, nic víc, nic míň. To se postupně měnilo až jsem nabrala směr hltání kilometrů. Za pár měsíců jsem se dostala na bezmála 3tis kilometrů, což mi přišlo úžasné. 

A samozřejmě to letos chci překonat O.o)) Pomáhá mi k tomu i v těchto chladných dnech eliptical. Původně jsem si myslela, že si na něj občas stoupnu, že je to něco podobně nudného jako rotoped, ale velmi jsem se zmýlila. Je to akční stroj, který mě fakt baví. Tuhle jsem tedy slyšela, že tyhle kilometry ani nemůžu počítat. Hahaha. Kdo si to myslí, toho zvu na hodinku k sobě :o))

S přesedláním na kolo jsem najednou ucítila příval nové energie. Asi hlavně proto, že jízda na kole není tak energeticky náročná jako běh, a po třech hodinách jízdy jsem vždy schopná ještě další činnosti, kdežto po tříhodinovém běhu bych dva dny odpočívala, a dva dny se na to připravovala. 

Letošek jsem tedy započala bez jakýchkoliv ambicí. Nemám žádné cíle, jen si tak bloumám. Jezdím, občas popoběhnu, chodím do posilovny, nebo si doma pohazuji s kettlebellem či "makám" na elipticalu. Hrozně mě to baví. Hrozně. Návrat ke kořenům. Jak jsem si kdysi napsala do Mytru jako svůj cíl: Být fit a zdravá. To mi teď bohatě stačí.

15 komentářů:

Advid řekl(a)...

Zní to pozitivně, mám z toho radost. :-)

Unknown řekl(a)...

Já taky :o))

Renata řekl(a)...

No ale ty objemy hltáš neuvěřitelně :) Já se těším, až mě to kolo bude taky tak bavit :)) A teď už možná taky tuším, co se zkrývá na Stravě pod názvem "Aktivní regenerace" :))

Unknown řekl(a)...

Aktivní regenerace je skoro na článek :o)) Já zase koukám, jak ty běháš a jde ti to, takže kolo asi hned tak nehrozí. Leda tedy jako aktivní regenerace ;o))

1bubobubo řekl(a)...

Jj. eliptický crosstrainer je něco! Dá se tím tak z 80% nahradit regenerační běhání a ještě člověk posílí vršek těla :-) Jen tak dál, pozitivně a s chutí :-) Nechal jsem se tebou a tvým ježděním na kole inspirovat a můj letošní cíl je koupit kolobrndu a zařadit jiný pohyb než jen běh :-)

tucnak řekl(a)...

tak ty už si s kettlebelem jenom pohazuješ? to budou třísky lítat :-) bojim, bojim....

Unknown řekl(a)...

No Bubo, to tě musím pochválit. Ono je vážně potřeba to po těch letech trochu prostřídat, nabrat nový vítr, novou inspiraci. Člověka to pak víc baví. Alespoň já to tak mám. Ale musím se přiznat s tím Elíkem - nepoužívám při tom ruce. Tedy používám, ale jako při běhu. A někdy, když to už je dlouhé, tak se zaklesnu jak na kole O:o))

jj, Tučňáčku, kde jsou ty časy, kdy jsem přepadávala s dvoukilovým kettlem... :o))

Martina řekl(a)...

To zni jako zacatek neceho velkeho :)

Unknown řekl(a)...

Marťo to ti vážně nevím, ani zdaleka ne. Že bych si jako kdysi řekla: na to se připravím, to stále nemám. Ale nevadí mi to (zatím) :o))

aprilruns řekl(a)...

Jj, Elika mame v suterenu, v tech mrazech minuly mesic jsem mu taky zase prisla na chut. Nerikalas posledne, ze tyhle mucici nastroje u vas v loznici stoji jako nemi sluhove ? :-).
Drz se!

Martina řekl(a)...

No prave. Kdyz se hybes z cire radosti, je to nejlepsi trenink :) Lepsi, nez se do neceho nutit...

Unknown řekl(a)...

April: tenhle ale nestojí v ložnici, nýbrž v pracovně alias v tělocvičně :o)

Martina: jo, na tom něco bude, nic člověka netlačí a nestresuje, jako že MUSÍ, protože se blíží den D nebo tak něco :o)

Martina řekl(a)...

Presne tak :)

12HonzaDe řekl(a)...

No pravda, muj veslak take stoji v klubovne:).. a ted si uvedomuji, ze podle pokynu trenerky.. kdyz jsem enstihal, tak vzdy mel beh prednost:).. jsem dlouho nebyl ve fitku a dlouho nevesloval.. Zase to zmenim.. dik za pripomenuti..12:)

Unknown řekl(a)...

12: já když nestíhám, tak si vezmu kettlebell, to je mnoho muziky za málo času, 15 minut jako hodinka v posilovně