úterý 13. prosince 2011

Předčasné vánoce

Historie pořádání mých akcí sahá hodně hluboko do minulého století, čili do mého dětství. Už tehdy jsem měla potřebu sdružovat lidi za účelem her a povyražení, ale i jsem je např. honila kolem domu, aby posbírali papíry. I se mi vybavuje jedno deštivé odpoledne a maňáskové představení, které jsem tenkrát dokonce zpoplatnila, abych pak dětem mohla koupit nějaké bonbony (bylo mi asi deset…). Vedla jsem jiskřičky, pionýry i děti na táborech, a pořádala různé olympiády a hry pro mé dětské přátele.

S nástupem dospělosti a hlavně příchodem vlastních dětí se to trochu utlumilo. Výchova totiž dá zabrat... ;o) Vše se vrátilo do starých kolejí, lépe řečeno: začala jsem řádit jak černá ruka až když jsem nastoupila na své současné pracoviště, kde už víc patnáct let organizuji různé výlety a večírky. I vlastní svatbu jsem si úžasně zorganizovala, o narozeninových oslavách ani nemluvím (eee, nesmrdí tu něco? Třeba samochvála? :oD). 

Závod pro ženy, který jsem připravila společně s Martinou, soustředění a babince s holkama, mě utvrdily v tom, že je potřeba v tomto směru něco udělat. Už jsem o tom přemýšlela dávno před tím, než nám čáp přinesl Martínka, ale to jsem ještě neměla dost odvahy to "něco" podniknout. Ale někdo moudrý řekl, že život začíná po čtyřicítce, tak jsem se konečně rozhoupala. A nyní, tramtadadá, zde jsem si nadělila dárek pod stromeček:


Jedná se o můj vlastní projekt, který vznikl víceméně hodně dávno, ale tuhle sobotu jsem se teprve rozhodla, že mu dám konkrétní podobu. Vymyslela jsem mu jméno, vytvořila si vlastní webovky a zaregistrovala doménu. Jakkoli to zní jednoduše, pro technického antitalenta a počítačového břídila jako jsem já, to byl vskutku takový tvrdý para-oříšek, a proto prosím při posuzování stránek o trochu shovívavosti. U počítače jsem strávila dva dny, z toho půl dne jsem vymýšlela název, taky jsem pekla, šla na nákup, prala, žehlila, myla okno a vařila. A i když je to ještě takové trochu pomuchlané miminko, co ledva otevře oči, nemůžu to vydržet a musím se s ním pochlubit světu:


Všem musí být jasné, že je to něco pro ženy. Novinkou je, že akce budou nejen pro ty aktivní, mladé a nadějné, ale ráda bych dostala do pohybu i seniorky. Kdyby někoho zajímalo, od kdy se mluví o seniorech, tak to je od 60ti let, a ne od 44, jak mi tuhle tvrdily moje děti. Přijde mi, že je to nejvíc opomíjená skupina a proto bych je chtěla trochu rozhýbat. Abych věděla, co a jak si s nimi počít, zúčastnila jsem se před pár týdny kurzu Začínáme se seniory, a získala tak pro tuto práci i oprávnění. 

A protože každé miminko se má na svět přivítat s patřičnou pompou, proběhne začátkem ledna v naší oblíbené hospůdce křest. 


15 komentářů:

Blondýna řekl(a)...

pekny. Moc pekny!

Advid řekl(a)...

Bezva, držím palce.

Jestli můžu, tak jen malinkou poznámku k fotkám na webu. Když to je zacíleno i na seniory, tak bych tam dal fotku nějakých senioreů na výletě nebo tak něco, aby se návštěvník mohl s nabídkou lépe ztotožnit. ty skotačící mladice jsou fajn, ale ... :-)

Unknown řekl(a)...

Moc díky.

Přivítám hlavně kritiku, protože pak můžu ladit. Takže co se týče fotek: mám určitou představu, ale na to má kapacita nestačila, tak se mi na to koukne jeden IT. Prozatím jsem alespoň dosadila jednu seniorku :o)
Najít fotky cvičících seniorek je jako hledání jehly v kupce sena. Už se těším, až si pořídím své. Ne jako mých, ale mých cvičenek :o))

ll řekl(a)...

Tak to taky držim palce aby to vyšlo podle tvých představ.

1bubobubo řekl(a)...

Super počin! Jen mě mrzí, že senioři nejsou od 44 :-((( Chtěl jsem se přihlásit na soustředění:-)))

12HonzaDe řekl(a)...

Super, super.. Ty zensky jsou zase o krok napred. Povidal tuhle ll, ze bychom meli udelat nejakou "modrou" akci, kam vyrazi modre:) jadro... Ted jen sehnat nekoho aspon z 10% podnikaveho jako Leona, aby se toho ujal... Nebo ze by Leona? :)
At se ti dari, tesim se na zapisy z akci! MSF! 12:)

Jitka Sečková řekl(a)...

;););)

Unknown řekl(a)...

Akci pro modré jádro naplánujeme na křtu, ne?
Už vidím ten program:
1. Uběhnout na zahřátí 55 km
2. Vyběhnout desetkrát jeden kopec á 1650 m v záklonu
3. Přeplavat Černé jezero (jen v případě, má-li jen -5 st.
4. Přeběhnout republiku za účelem zbavení se ledové krusty

Nějaké další návrhy, jak strávit prima modrý víkend ? ;oD

Ostatním děkuji...

Machy řekl(a)...

5. Neviditelné kopce :)

Advid řekl(a)...

Pulec: Podělil bych to dvěma, jinak dobrý. :D

Unknown řekl(a)...

Super, jen tak dál! A modrému jádru můžeš prodávat know-how jako organizátorka a růžovým za to koupit bonbóny :D :D :D

ll řekl(a)...

Ten program mě vehnal slzy do očí ale možná to bylo rýmou :))
Ale radši to doma nepovím nebo mi maminka zakáže s váma kamarádit :))

Anonymní řekl(a)...

Jsi neuvěřitelně aktivní a pozitivní ! Držim palce.Takových jako ty, je potřeba jako soli, protože pak takový melancholický buchty jako já, někdo nakopne a nabije.Tak tfuj tfuj tfuj, ať se ti daří všechno, na co sáhneš.
Megatraged

Unknown řekl(a)...

Machy: no jo, neviditelné kopce by chybět neměly. Zařadíme je :o)

Advid: Děleno dvěma? No nevím, to by bylo jen pro nějaké čajíčky...

Bára: to víš že jim to prodám, na další akci pak budeme mlsat ;o)

II: mamince napíšeme potvrzení, že bude přítomen lékař a žádné nebezpečí nehrozí ;o)

Meg: tohle je krásný komentář. Moc ti za něj děkuji!

joggerka řekl(a)...

Hezký. Přeju hodně štěstí s novým projektem.