úterý 14. prosince 2010

A kde máte endorfíny, madam?!

Když tak listuji nějakým časopisem pro nás ženy, no vlastně si kupuji jen Story a to určitě čtou i muži, říkám si: Sakra to není možný, tolik krásných lidí pohromadě. Ta je dokonalá, ta je skvělá, ta má úžasné vlasy, a bezchybnou pleť. V rozhovorech se všechny rozplívají, co toho mají, ale jak to vše bravurně zvládají. A to nemluvím o tom, jaké mají postavičky, ač svorně prohlašují, že sport nesnáší a do fitka by šly leda fotit večerní róby. 

A abychom byly také takové, poslalo nám Story tuhle nějakou přílohu, asi čtyřicet stran o kráse. V příloze se to hemžilo mladými modelkami, které půvabně pózovaly se šutry na zádech, pár stran zabraly starší hérečky, které měly obličej a dekolt napatlaný bahnem ze Sahary, či natřený zlatou vodou z Kamčatky, a pak všechny dohromady podstoupily vyhlazení vrásek a bezbolestnou liposukci třetí generace, aby... Aby proč? To už mi mozek nějak nebere. Ani na jedné stránce se nepsalo o blahodárných účincích sportu. O tom, že když si člověk 3x týdně zasportuje, bude vypadat úžasně, mít zdravou pleť, dobrou náladu a i ty špeky někam zmizí. A ve kterém salonu aplikují hormony štěstí? To tam nebylo. Ale možná je vlna endorfínu zaplaví ve chvíli, kdy někam vstoupí a všichni si se sborovým ÁCH před nimi sednou na zadek. No jo, no, někdo má a někdo ne...

Nechci zase kázat o tom, co by měly a že by měly, ale někdy mě to fakt dere. Třeba teď, kdy nestíhám doma, nestíhám v práci, nestíhám běhat, dárky nemám, napečeno nemám, na břiše mi naskočila další pneumatika z toho, jak se tím stresem projídám, na čele se mi usídlila hluboká vráska z toho, jak vymýšlím, co komu dát, aby měl radost, a vlasy mi trčí do všech stran, jak si je rvu zoufalstvím, že nebudu mít na Štědrý den umytá okna, patnáct druhů cukroví a balíčky v červených mašličkách....

Takže jak bylo to číslo na tu liposukci? 245 854 ....

15 komentářů:

Martina řekl(a)...

:) Hezky jsi to napsala, i když si dovoluji pochybovat o tom, že sportem špeky zmizí :))

Anonymní řekl(a)...

Co je špatného na krásné mladé štíhlé holce, která tráví 100 dnů v roce focením na pláži, dokáže si vydělat a nemusí otročit hezky počesku v domácnosti?
Nějak nechápu význam tvého povzdychu. Vánoce přeci vždycky byly svátky náboženské, svátky skromnosti a ticha. Já je mám takové ráda :)
Milada

Unknown řekl(a)...

Milado, také mám ráda klid a dosud jsem i v klidu byla. Ale najednou se to nějak sype (sníh apod.). A tak jsem si prostě potřebovala povzdechnout. Jinak nic proti nikomu a ničemu, žít a nechat žít. Hezké a klidné svátky :o)

Unknown řekl(a)...

Martino, jak můžeš pochybovat! ;o)

12HonzaDe řekl(a)...

kdybychom te neznali...:)
O jake pneumatice u sebe mluvis? Ze jsi zase "loupila" v mototechne zimni pneumatiky?:) jeste jednou a uz zase muzes jezdit? Ne vazne, myslim, ze hodne tech divcich casopisu udela vetsi skody na dusi nez opakovane tryzneni spoluzaky v zakladni skole.
Uzij si adventu, hon se jen s bezeckyma botama!:) At se dari! 12:)

Martina řekl(a)...

Milado, o foceni na plazi, otroceni a Vanocich to prece neni... myslim, ze Leona chtela jen rict, ze kdyz nekdo hezky vypada, ale investuje do toho spoustu penez a casu lezenim na procedurach, je to mozna trochu skoda. Kdyz by misto toho sportoval, mel by navic endorfiny a taky trochu zdravi (to je muj postreh zase).
Leono: hadej, jak... :)

Anonymní řekl(a)...

Nemám umytá okna (od dubna), ani vánoční výzdoba za nic nestojí...jen jsem oprášila léta používaný adventní věnec a protože svíčky pálím ráda pořád, tak neustále hoří.....teda když jsem doma:) nestíháme v práci, prudí ná víš kdo:( no nic, už se těším na čtvrtek, že se zase po čase uvidíme...Eva K.
PS: kostým nebude, snad Ti postačí, když půjdu za sebe:)

Anonymní řekl(a)...

Proč by měl někdo nutně investovat peníze do toho, aby "dobře vypadal", když dobře vypadá? Nejsou to zvláštní stereotypy myšlení?
Nejsou muži nebo my ženy hezcí prostě sami od sebe? Kde se bere ta rovnice: hezcí lidé = lidé ze solárka utrácející desetitisíce?
A když už tihle lidi neběhají nebo nesportují, tak to přeci neznamená, že v budoucnu nezačnou, ne? Nebo naopak: že my z jakéhokoliv důvodu nepřestaneme.
Je mi smutno z tohoto paušalizování. Jako obyčejná učitelka na SŠ a VŠ to vidím kolem sebe pořád :(
Ahoj, Milada

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, na tenhle blog jsem se dostala náhodou asi před čtvrtrokem a už jsem pravidelnou čtenářkou.Píšeš o věcech, které se i mě honí hlavou, při běhu i jakékoli jiné činosti. Teď moc venku neběhám a mám z toho hlavu, cukroví nepeču(a vůbec mi to nevadí), uklizeno doma moc nemám (ale mám vyzkoušeno, že Ježíšek přijde i tak).Prostě vydrž a těš se na první novoroční výběh - to se endorfiny jen pohrnou a to nic nenahradí. Držím palce ve všem konání a v novém roce hromadu úspěchů!Jitule

Unknown řekl(a)...

Evo, ty nemáš masku? No toto! Ale nevadí, i tak si to užijeme. Už se těším (akorát se mi nechce balit a přesouvat se na Moravu :o(

Milado, možná si vůbec nerozumíme, ale nevadí, to se prostě občas stává. Hezké svátky

A Jitule nakonec: jsem ve stresu, že jsem dlouho nebyla ve stresu a teď jsem z toho ve stresu :o). Ale nějak to dopadne, že? Měj se fajn, klidné svátky :o)

Anonymní řekl(a)...

Moc krásně napsané !!! A hlavne ten dodatek dole :-D Sáruše

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Leono, moc zdravím a přeji krásné Vánoce Tobě i celé rodince!

Tahle diskuse mne opravdu pobavila, nedá mi to, musím přispět svou "troškou do mlýna":
- Ježíšek chodí za tmy, neumytých oken si nevšimne
- nekupuj si Story, přejdi na páteční Lidovky s přílohou, to je o něco inteligentnější čtení

Měj se moc krásně, fandím Ti a držím palce!
Helena

hospodynka řekl(a)...

Zlatá slova! Snad někde existují ženy, které mají čas neustále na sebe něco patlat, ale osobně žádnou neznám - leda snad pár svobodných holčin, co nemají rodinu a tudíž ještě nejsou v takovém zápřahu.

12HonzaDe řekl(a)...

Mile zeny, devcata... Jako jediny muz [byt rikam dusi zena:)], vas musim ubezpecit, ze my normalni si nevypulirovanych oken nevsimneme stejne jako jezisek, co chodi ve tme:). Naopak, zbytecne se vsichni honime a muzem ztratit to nejdulezitejsi, radost ze zivota a rodinnou pohodu! U nas na vesnici se rikalo "curbes v byte = stastne dite:)" a asi na tom neco je.. Ono stihnout vsechno se urcite neda.. takze vhuru, jdu varit punc! 12:)

Unknown řekl(a)...

Milá Heleno, není nad "Dokonalý svět", u něčeho člověk musí vypnout ;o) Ale zjistila jsem, že stejně čtu jen nadpisy a koukám na fotky. Na čtení mám raději HN a jejich přílohy, občas Reflex nebo Týden, no a samozřejmě běžecké časopisy.
Krásné svátky