pátek 2. dubna 2010

Občasník - 4.


10. týden
- intervaly 4-1.200 m: viz minulý zápis
- 5 až 8 km: dala 5
- 2-6-2 km: 10,75 km
- 6 až 8 km: dala 7,5 - zase nasněžilo
- 22 až 28 km: 22,77 km
Další běh na chatu. Poučena z minule jsem vyběhla hned od domu. Nejvíc jsem řešila zavazadlo, protože bylo celkem teplo a mě se nechtěla brát mikina s kapsama. Našla jsem Martínkův batoh s obrázkem Harryho Pottera, dala si do něj pití, mobil, Edu, kapesníky a gel a vyrazila. Bylo to velmi statečné, protože jsem běžela ZA SVĚTLA, pěkně pomaličku obydlenou čtvrtí. Ani jsem si nezapínala mp3 abych neběžela moc rychle, protože první část je dost do kopce, tak abych ve zdraví přežila. V Horních Počernicích jsem se blížila ke skupince nějakých kluků. Blížila jsem se s obavami, však víme, co dokážou. Ale bylo to v pohodě, akorát jeden vykřikl: Hele kluci, želva Ninja! Což mi přišlo i vtipný.

A pak jsem běžela a běžela a byla to velká pohoda. Celou cestu jsem se vůbec nekoukala na Edu. Věděla jsem, kolik mám před sebou, věděla jsem, že když to zaběhnu, dostanu se konečně za 21 a to mi stačilo. Přiběhla jsem na dvorek, sekla s sebou na lavičku, kouknu na Edu a na něm: 22,77 km, čili o 2 km méně, než jsem předpokládala. Nějak jsem neměla sílu vstát a jít to někam doběhat. Docela mě vzalo, že jsem se dostala jen lehce přes tu dolní hranici.
celkem: 53,13 km

11. týden
- intervaly: nebylo mi dobře, tak jsem vynechala
- 6 až 8 km: 6,56 km
- 8 až 10 km: 10,32 km
- 8 km: dala 7,36
- 24 až 30 km: 21,5 km
Už minule mi začalo být jasné, že má příprava drhne. Že vzdálenost 21 km je pro mě zakletá a dál se nějak nemůžu přehoupnout. Tedy ano, ale jen lehounce a mimoděk. Uběhnutí maratonu jsem posunula z dubna na podzim, ale dál jedu podle původního plánu. Vyhovují mi objemy, i když mi zabírají víc a víc času. Takže jsem s klidným svědomím slíbila Martině, že si s ní zaběhnu cvičně půlmaraton :o)
celkem: 45,95 km

12. týden
- intervaly 10 až 12x 400 m: mé oblíbené čtyřstovky, dala celkem slušně, 7,16 km
- volno nebo 8 km: 8,25 km
- 2 - 6 až 8 - 2 km: 10,5, snažila jsem se vyběhnout vše, co mi přišlo do cesty a povedlo se
- 20 až 24 km: 25 km
Konečně jsem to zlomila. Před dlouhým během musím mít v hlavě přesný plán, kudy poběžím. Pokud si to srovnám v hlavě, nohy už to nějak zvládnou. Vybíhala jsem s tím, že si 6x oběhnu sídliště. Že jsem na 12tém potkala Machyho byla náhoda. On měl mít desítku, já měla do konce podobně, tak jsme běželi spolu. Získala jsem tak vodiče, což se ukázalo jako přínosné. Běžela jsem bez hudby, držela jsem na mě slušné tempo, vybíhala kopce a povídala si. Ke konci jsem sice měla dost (hlavně jsem už měla žízeň), ale když jsem si na posledních 500 m dala sluchátka, chytla jsem rytmus a opět to šlo. Celou trasu jsem dala za 2:50.
celkem: 59,34 km

13. týden
Předzávodní týden a mě bylo nejhůř jak mi mohlo být. Z nedělního běhu jsem si odnesla nastydnutí, které se neprojevilo rýmou, ale bolestí v zátylku a posléze v lopatce. Taky mě díky novým lodičkám začalo bolet lýtko a běh se tak pro mě stal bolestivou záležitostí. Asi jako pro Malou mořskou vílu, když se šla proběhnout po pevnině. No a o páteční střevní chřipce, či co to bylo, ani nemluvím...
- intervaly: jsem zazdila, 4,74 km šnečím tempem
- volno nebo 8 až 12 km: 7,22 km
- 3 - 2 až 5 - 3: volno
- 6 až 8 km: závod půlmaraton
- 32 - 35 km: jediný běh, který je přes 30 km a já ho vyměnila za 1/2PIm. To by asi udělal každý když by věděl, že ve Vídni si dá jen půlmaraton, že? :o) - ale šla jsem alespoň regenerovat: 4,3 km
celkem: 37,45 km

K zápisu o přípravě můžu rovnou připojit Březnové ohlédnutí
Březen, za kamna vlezem platilo. Chlad, zima, nevlídno. Chvilku jsme si mysleli, že bude líp, ale už zase není. Venku se však navzdory nízkým teplotám pomalu všechno zelená.

Naběhané km celkem: 202


10 komentářů:

R V M řekl(a)...

Takže Vídeň? :-)

Unknown řekl(a)...

Jen půlku :o)

Anonymní řekl(a)...

Divila jsem se jak můžeš uběhnout 130 km za měsíc se třemi dětmi a domácností a zaměstnáním a manželem, a ted koukám, že už jsi za 200. TAk já teda fakt padám na zadek. Nezbejvá než závidět. Tvůj výsledek na 1/2 mar. byl velmi pěkný. dodatečně blahopřeji.
zdraví M.

R V M řekl(a)...

Budu držet palce!

Unknown řekl(a)...

Těch 200 je asi hranice, dál už je to na úkor všeho a všech a to se dlouhodobě nedá. Takže trochu uberu. Ale až po Vídni, Praze, Frankfurtu, Olomouci... :o))

12HonzaDe řekl(a)...

200 za mesic pri detech, domacnosti a vsem kolem.. teda taky jsem vedle!
ja sice mam taky asi 3 zamestnani, ale je to neco jineho...tri deti, zamestnani a manzel to je asi za 5 standardnich uvazku:). Drzim palce!

Unknown řekl(a)...

Mám tři děti, ale dvě nepotřebují žádnou zvláštní péči. Myslím, že jsou ženy, které toho zvládají mnohem víc jak já, netřeba mě nijak velebit.

Machy řekl(a)...

Dobře se mi s tebou běželo. Nabízím ti své pacemakerské služby na 30ku. Buď celou nebo na finiš.

Unknown řekl(a)...

Machy fakt? To mě těší. Zatím ale nevím, kdy se zase dostanu na takovou velkou kilometráž, teď se to snižuje a po Vídni si budu muset udělat nový plán, tak uvidím. Včas se ozvu.

Machy řekl(a)...

Ok tedy.