středa 20. ledna 2010

Nedobrovolné přerušení


Od návratu z Německa jsem cítila, že nejsem až tak v pořádku. Přikládala jsem to především únavě, tak jsem začala polykat víc vitamínů, hodně jsem odpočívala a vynechala běhání. Ale stejně mě to dostalo. To TO se jmenuje

Angína

Angína se projevuje horečkou, únavou, bolestmi hlavy, bolestmi svalů, bolestmi v krku a s tím související obtížné polykání, chrapot, kašel, otok mandlí, bolest v uších. Může se objevit i nevolnost spojená se zvracením. Taktéž se mohou projevit příznaky jako ucpání nosu, nosní výtok , zvětšené a bolestivé mízní uzliny. Hrdlo a mandle při angíně bývají zarudlé, na mandlích často bývají hnisavé čepy – bílé povlaky.

A to všechno MÁM. A mám i antibiotika a pořád spím. Kontrola příští čtvrtek. Co si tak pamatuji ze školy, týden po angíně se nesmělo cvičit, čili to vypadá na tři týdny bez běhání. Hledám na té situaci něco pozitivního, ale nenacházím.

Přeji všem, ať se vám nemoci vyhýbají obloukem.

10 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Přeju brzké uzdravení a dodatečně gratuluji k Mnichovskému výkonu!

Martina řekl(a)...

No jo, to se obcas stane. Pozitivni, to se hleda hur, ale jedno me napada :) Nemusis v ty zime behat .)

Ječmínek Máselník řekl(a)...

jak nenacházím nic pozitivního, víš jak si krásně odpočineš? To se taky počítá! A lehce klusat, když třeba nebude taková kosa, budeš moci dřív.
Kolik knížek můžeš stihnout, posurfovat, doma kolem Tebe můžou chvíli skákat, o jé, vždyť Ty se vlastně máš :-D

Renda řekl(a)...

Tybrdo, je věcí co se dá dělat, kduž horečky opadnou:

- Kouknout se konečně na ty zástupy filmů, co čekají v zásobě až na ně bude čas.
- Přečíst si ty knížky, na které stále nějak nedošlo.
- Hrát počítačové hry od rána do noci
- Uplést elegantní svetřík hladce obratce.
- Provést generální úklid.
- Probrat a vyházet všechny nepotřebné věci v bytě, popřípadě je prodat na Aukru.
- Napsat si dvacet článků do zásoby na blog.
- Radovat se z toho, že si člověk na ledu nezničí kotník.

Atd, atd. Ale neboj, ona tě rodina už nejak určitě zaměstná :-)

Anonymní řekl(a)...

Milá Leono,
za tři týdny bude v Praze určitě po sněhu, alespoň po tom přimrzlém a nepříjemném. Máš ATB a tak budeš určitě OK. Pauza je nepříjemná, ale na druhé straně občas velmi potřebná a bude Tě ten běh zas víc bavit.
A hlavně, ještě není den D, ten bys s angínou oplakala mnohem víc. Doplň zásoby glykogenu, těším se na dlouhý výběh s Tebou. Rychle se uzdrav EvaM

Unknown řekl(a)...

Tak jsem si z těch zde nabízených plusů vybrala: hry. Několik jsem si jich stáhla do PC, pár do mobilu a pokud nespím, tak pařím.
Samozřejmě ještě lepší by bylo, kdyby kolem mě někdo poskakoval a vařil mi čaj, ale tak člověk nemůže chtít vše, že? :o))

Evo, každý víkend běhám delší trasy tak někdy napiš. Zásoby doplňuji od vánoc :o)

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer, také přeju brzké uzdravení. Já vždycky zhubnu, protože spím, nejím, jen piju :-) Ono to brzy přejde.
Karolina

Dohny řekl(a)...

No, užít si klídku je fajn, ale jenom několik dní.
Já jsem doma (nedobrovolně) od úterý. Večer jsem seděl u PC a psal a najednou koukám, loket se nafukuje a chce vzlétnout. Ráno jsem s rukou už nehnul, řeznický chirurg mi z něj na dvakrát vypustil kýbl sr...k a poslal mě s antibiotikama, fixací a bursitidou (tak to nazýval) domů. Bohužel, je to levá ruka, kterou jako levák používám hodně často.
Tak nám všem marodům přeji, Leono, brzké uzdravení a lehký krok.
Dohny

Unknown řekl(a)...

Ahoj Dohny,

to Tě potkala pěkná polízanice, šetři se a dej se brzy do kupy.

Kdybys chtěl slyšet, co je na tom pozitivního (jako na mé angíně) tak to, že člověk má občas dělat věci opačnou rukou, prý se mu bystří mozek. Máš tedy příležitost ;o) (tuhle jsem si zkoušela pravou rukou vyčistit zuby a málem jsem si vypíchla oko :o)
L.

12HonzaDe řekl(a)...

Zabrousil jsem na internet az dnes a tak aspon s odstupem casu projevu "ucast"... Ono s anginou je potreba opatrne..nezoufej, zase ono takove "valeni" se v posteli, pareni her, koukani na filmy... nemusi byt spatne..Ja vim, kdyby clovek nebyl nemocen:) a mohl treba druhy den jit behat:).. Proste dat si ten postelovy odpocinek treba jednou za cas jeden den jako prevenci proti angine:)!
Drzim palce, brzo se uzdrav!