neděle 30. srpna 2009

Konec prázdnin


Už je to tak, jsou pryč. A je jich škoda, neb to byly krásné prázdniny. Srpen byl ještě hezčí než červenec, počasí se konečně umoudřilo a bylo nádherně, no vlastně až moc, protože když se člověk projíždí vyprahlou a zvadlou krajinou přeje si, aby konečně zase přišly nějaké ty deště.

Srpen v číslech:
Kolo: 612,78 km
Běh: 26,51 km
Pochod: 10 km

Ad kolo: SUPER! Zajezdila jsem si jako nikdy. Čihadla přestala být mou noční můru a s přehledem je vyjíždím. Chce to jen včas podřadit a pak jen urputně šlapat do pedálů. Maratonský okruh jsem stáhla na 1:50, trasu domov - chata jsem schopná ujet za 1:08, dříve i 1:30, samozřejmě hodně záleží na povětrnostních podmínkách, ale třeba kopec ve Mstěticích už taky není to, co na začátku léta a vyjíždím ho bez zadýchání.

Ad běh: Loňský srpen jsem věnovala přípravě na Běh žen. To samé jsem měla v plánu i letos, ale kolo vyhrálo a odsunulo běh do pozadí. Může za to nejen kolo, ale i hodně teplé počasí, ve kterém běhám nerada. Kromě toho jsem na chatě neměla s kým běhat a samotná se do lesů bojím. A další Kromě toho - někde uvnitř vím, že 5 km uběhnu s přípravou i bez ní za cca. půlhodinu, vyšší ambice nemám a tak mě nic nenutilo. Prozření nastalo po návratu z dovolené kdy jsem natáhla kecky a vyrazila vstříc světlým zítřkům. Daleko jsem nedoběhla, myslím, že 200 m v kuse vyšší než pomalou rychlostí bylo nejvíc, co jsem dala. Na kole mi zakrněly běžecké svaly či co, a nohy mi vůbec nefungovaly, dech byl v háji a ani chuti nebylo. Do závodu zase na chvilku odsunu do pozadí kolo a budu jen běhat, aby ostuda nebyla tak veliká.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

To jsi najezdila hodně (já mám za srpen necelých 500). A s tím (ne)běháním po kole. Když jsem se před dvěma roky vrátil z Istanbulu na kole a pak šel běhat, tak jsem neudržel přímý směr a 4 km po Stromovce jsem musel běžet taky s odpočinkem. To se srovná (a docela brzo).Evžen.

Unknown řekl(a)...

Evžene, měl jsi pravdu, už je to lepší.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý večer,Leono, doufám, že jste zdravotně v pořádku. Psala jste daleko více a častěji, proto mám o Vás starost, nyní jste omezila své příspěvky, to je škoda. Velká škoda. Pokud jste nemocná, tak přeji brzké uzdravení, pokud se Vám nechce psát, tak přeju nalezení chuti. V sobotu se snad objevíte jako já na startu.
Petr

Unknown řekl(a)...

Dobrý večer Petře, děkuji za optání, jsem vážně v pořádku, jen nestíhám (viz výše). A protože i já jsem si dnes říkala, že je u mně pusto a prázdno, sepsala jsem pár řádků (děkuji i za impuls).

V sobotu na startu budu a běžím pro všechny letošní padesátníky - mám číslo 59 :o)

Anonymní řekl(a)...

Dobrý veče, to jsem rád, že jste zdravá :-)
Petr