pátek 20. února 2009

Zázvor


Po 14ti dnech neustálého smrkání a totální vyčerpanosti jsem se uchýlila k babským receptům a koupila si zázvor. Léčbu jsem zahájila tím, že jsem si šla odpoledne lehnout a pořádně jsem se vyspala. Samotný elixír zdraví jsem si připravila z čerstvého nastoruhaného zázvoru - asi tak lžičku na půl litru, k tomu med a půl limetky. Kupodivu mi to chutná, je to takové ostré. Úplně cítím, jak viry prchají z mého těla pryč. Letos mě to pěkně dostalo. Přinesl to domů Martin ze školky a i on s tím pěkně bojuje. Nejdřív taky jen smrkal a kašlal, ale dnes ho to položilo a má atb. Ach jo. Tento způsob zimy zdá se mi býti podivný.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Nic si z toho nedělej, já mám zabitý už třetí týden. Bída, bída, kluci furt nemocní, to abych se bál pořádně se při běhu vyšťavit, abych hned něco nechyt...

Unknown řekl(a)...

Mě to začalo 6.2., v pátek to tedy taky budou 3 týdny. Možná bych měla vysadit, ale pořád si říkám, že tak hrozně mi není. Akorát pořád smrkám a nově i chraptím. Včera jsem si dala obklad ze soli a spustila jsem nevídanou rýmu, asi jsem to měla všechno v sobě. Zázvor mi ale pomáhá, cítím se líp. Klukům ho když tak taky dej, ale málo, přeci jen je dost ostrý. Raději ho nestrouhej, jen dej kousek vylouhovat do čaje.

Anonymní řekl(a)...

http://www.zazvor.info - web s informacemi o zázvoru