pondělí 8. srpna 2016

Live is life. Nebo taky SUPERLIFE

Někdy na jaře jsem na Primě zahlédla upoutávku na pořad Superchlapi. Samozřejmě žádní superchlapi mě nezajímají ani omylem, zajímal mě pouze a jen obsah a tím byla příprava na triatlon (ač se na žádný nechystám). Naivně jsem si myslela dvě věci - že se třeba naučím v přípravě něco, co neznám, a že do takových výzev jdou lidi, kteří se s tím vážně chtějí poprat. No nenaučila jsem se nic, asi už jsem takový ten ostřílený Brouk Pytlík, co všechno zná a na všechno má odpověď, nebo nevím. A účastníci? No, bylo tam pár exotů, co se divili, že mají plavat, běhat a jezdit na kole, ale i tací, co od počátku měli trošku vyšší ambice než se mihnout obrazovkou. Dost se řešily problémy s nedodržováním plánů a životosprávy hodnou triatlonisty. Že to dokončili všichni je mi záhadou. Ale možná to bylo celé sestříhané tak, aby to bylo divácky atraktivní, určitě vít táhnou hádky než to, že všichni dělají co se jim řekne, že? :o))

No nic, každopádně v pořadu zaznělo, že chlapi mají používat aplikaci Superlife a Prima i vyzývala diváky ať si zkusí, ujet za týden třeba 21 km na kole!! Haha, smála jsem se. A protože Garmin a Strava nadevše, o stažení a používání jsem ani neuvažovala. Jenže pak přišla kamarádka, že si to stáhla, že je to fakt nej a ještě to mluví česky! Hlodalo to tak dlouho, až jsem vycukala a aplikaci si stáhla. A.... mám novou superhračku :o)

Jako to, že mi něco nahrává můj pohyb vpřed, to jsem zvyklá (a vím, že podobných aplikací jsou mraky). Jenže tahle mě boduje! A dává mi to odznaky! 




A pak jsou tu výzvy...  Měsíční, týdenní i víkendové. Běh, kolo, chůze, brusle... Cokoliv si člověk usmyslí. V pondělí netrpělivě čekám, co budu plnit celý týden, jestli třeba mezi kolo vmáčknu i chůzi nebo v nejhorším případě třeba i chvilku běhu. V pátek jsem zvědavá, co nám vymysleli na víkend. Těším se a pak si to to pěkně rozplánuji, takový trenýrkový plán mi to supluje. Konečně po dlouhé době mám celkem silnou motivaci něco dělat, protože pro bod bych se fakt rozkrájela. A to je hlavní myšlenka Superlife - motivace. Všechny ty body a odznáčky mají motivovat k pohybu na jakémkoliv levelu. Vše se počítá, i cesta kolem domu se psem. A další megavýhoda - aplikace dokonce zohledňuje věk uživatelů, takže my starší jsme konečně lehce ve výhodě a jedeme-li s mladšími účastníky na výlet, dostaneme daleko víc bodů ;o))

Aplikace je to celkem nová, ještě Beta-verze, ale já jsem s ní maximálně spokojená. Záznamy teď už i většinou odpovídají skutečnosti (zpočátku to lehce ubíralo), a i když ji nezapnu, můžu si pak nahrát záznam z Garmina. Do budoucna by se měla ještě vylepšit, tak uvidíme, co z ní jednou bude. Zatím mě baví i tak, jak je. Každopádně zbourala další z mých nikdy: Nikdy nebudu sportovat s mobilem v kapse :o))

P.S. článek NENÍ reklama, aplikaci fakt aktivně používám a text jsem sepsala bez nátlaku a bez honoráře :oD


9 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Taky jsem jako chlapec získal Odznak zdatnosti, ale tenkrát to ještě šlo běz mobilu :-)

Unknown řekl(a)...

co naděláme, je jiná doba :o))

Malý medvěd řekl(a)...

To jsem moc rád a mám z toho velkou radost, že jsi našla super motivátora :)né, že bys to potřebovala, ale je fajn slyšet, že někoho něco baví a na něco se těší.
Já sám bych to bodování ani nechtěl, raději dělám věci pro vlastní pocit, než kvůli venkovnímu ohodnocení, ale rozumím, že to může být fajn, protože pochválit potřebujeme občas všichni :)
Mám technický dotaz, na webu se chlubí, že je to aplikace od hobíků až po vrcholové sportovce, tak se hned chci zeptat, zda tam umí sledovat i "složitější" cíle typu "uběhnout za týden alespoň 10km v tempu lepším, než 4:30", nebo cíle na "nastoupané metry" nebo zda to ve statistikách pomáhá určovat trendy? díky moc
Každopádně se těším, že až se v hospodě někdy uvidíme, že mi tu super aplikaci ukážeš naživo. :)
Ať se daří
Mm

Unknown řekl(a)...

Samozřejmě pocit je na prvním místě, kdyby se mi nechtělo, nehnulo by se mnou ani 100 bodů a tři odzanky motivátora :o)).
Náročnější výzvy tam jsou, nedávno byly právě na rychlost, někdy jsou to objemy, těsně před naším výletem na Sněžku byla výzva pro nastoupané metry, tento týden jsou také. Prostě si každý vybere. A právě to je to, co mě baví, to hraní si :o). Protože když mi někdo řekne: vezmi kolo a jeď tři hodiny, je důvod vzít musli tyčinku a objet Střední Čechy. Nebo minimálně půl okresu Praha-Východ :o)

Unknown řekl(a)...

Tady jsou všechny možné informace:
http://www.superlife.cz/#/community/faq

Malý medvěd řekl(a)...

Moc děkuji, ale pokud u nich nemám účet a nejsem přihlášený, tak mne to na stránky FAQ fakt nepustí :), takže jsem si nic nepřečetl :( Ještě, že mám tebe, musíme do té hospody, na pivo a na živou ukázku tebe a aplikace. :) Moc se těším. :)
Poznámka: no už jsem se s tím na internetu setkal na více místech, ale dát podrobné informace o službě nebo zboží až poté, co z tebe vymámí email a hromadu dalších věcí, to mi přijde dost nefér a nesympatické, a pokud můžu, tak to nepodporuji.
Ať se daří!
Mm

Unknown řekl(a)...

hm, blbý. Tak to vážně musíme naplánovat hospodu :o))

Advid řekl(a)...

Lea: Už jsem o té aplikaci slyšel z více zdrojů a stahuju. Mrknu. :)

Malý Medvěd: Taky nemám rád požadování mailu. Řeším to desetiminutovým mailem: https://10minutemail.com

12HonzaDe řekl(a)...

Vypada to jako pekna hracka!:). Jak rekl MM, musis nam to predvest v hospode. Doufam, ze jsou tam i komplikovanejsi cile typu.. Napriklad: behem dlouheho nocniho behu vypit aspon 3 piva:)... pak by to melo sanci ziskat i dalsi uzivatele:).
Ovsem ja vyzaduji ukazku nazivo:)!!
Tak at se dari, rikal jsem si, ze existuje neco jako "ultra-life", pristup k zivotu na stupni ultra.. A ted vidim, ze je neco jako permanentni Kaizen -- Super-lefe!:)
At se dari! 12:)