pátek 26. září 2014

Myslíme na pivo...

My, co spolu mluvíme, jsme se tak dlouho scházeli, psali a podporovali se, až se to celé nějak přerodilo v klub. Nic oficiálního, žádně členské poplatky či tak něco, prostě dobrovolné sdružení stejně smyšlejících a stejně konajících. Dalo by se říct: to samo. To samo nějak vyplynulo ze situace. A i když se samo nic neděje, tak tohle ano. Nebo ne? Nedali jsme to do pohybu my sami už kdysi dávno tím, že jsme začali běhat, psát a chodit společně na pivo? Asi jo. 

Poslední kapka, poslední, co přispělo k tomu, aby se to naše společenství běhajících blogerů a běhajících čtenářů přerodilo v klub, byl nápad Veverky Sudetského, který pro jejich tříčlenou výpravu do francouzského Grenoblu vymyslel tričko. Je to zvláštní, ale tričko bylo vytvořeno i pro daleko početnější výpravu na Zermatt Marathon, ale to nebylo ono, to byly národní barvy a ne každý se cítí na to, aby svým výkonem národní barvy reprezentoval. Tedy i já si kdysi malovala českou vlajku na ruku, ale být do ní zahalena, to bylo například pro mě moc. Takže trička pro Grenobl bodovala ihned a není divu:


Tím společným jmenovatelem se nakonec stal panáček s pivem, takový shrbený chudák, co zřejmě odběhl něco dlouhého a je rád, že je rád. Tak si to vysvětluju já, protože okolnosti jeho vzniku neznám (to by mohl sepsat Honza nebo Stín). Když jsme tričko výpravy  viděly my ženy, chtěly jsem také takové. A pak už se to samo rozjelo....

 
Nafocení se mi moc nepovedlo :o(, ale ve skutečnosti je fakt krásné :o)

Tričko je funkční a mělo by sloužit především jako poznávací znamení před a po závodech. Aby se nedevalvovala jeho cena je potřeba splnit jisté "podmínky" :o)


Člen klubu
1. Musí myslet na pivo. Alespoň občas
2. Musí uběhnout alespoň jeden trailový závod ročně a dostat se do výsledkové listiny
3. Musí tričko nosit na oficiální akce klubu (posezení u piva)
4. Nesmí se (moc) vytahovat svými úspěchy
5. Nesmí se (vůbec) věšet kvůli svým neúspěchům
6. Musí běhat po lesích a loukách a stráních a horách. Alespoň občas.
7. Na závodech i mimo ně musí klub hrdě a veřejně reprezentovat


Ještě bych přidala bod 
8. Musí být ochoten zaplatit za něj 485 Kč + poštovné
čímž chci říct, že klub je otevřený všem, co shora uvedené body splňují (tričko k doptání zde).

Naše klubové tričko je ve dvou barevných verzích - hnědá pro kluky, vínová pro holky. Jestli si ale kluk koupí holčičí a holka klučičí je jedno, ale dohodli jsme se, že jiné barvy nejsou přípustné.

Opravdu čirou náhodou jsem se do klubu dostala taky, protože šedou rulandu bych za pivo určitě nevyměnila a trailovým běhům jsem přišla na chuť pořádně až letos, ale body splňuji (aniž bych je vymyslela a to je důležité ;o). Tuhle jsem se zaregistrovala na Janovskou 11 a 19 a velmi rozechvěle jsem do kolonky klub napsala poprvé i svou klubovou příslušnost - iThinkBeer. Snad doběhnu ve zdraví... :o)


P.S.





17 komentářů:

ll řekl(a)...

nevim ale puvodne se to tykalo http://www.ithinkbeer.com/ a za ne se behalo asi sem nezaregistroval kdy se to posunulo jinam

kotouc01 řekl(a)...

Další várka klubových triček jde v pondělí do výroby. Kdo to chce ještě stihnout, nechť neváhá s objednávkou ... pak bude zase nějaká prodleva, než se zase něco sejde.

Unknown řekl(a)...

Tak jsem se dozvěděla, že ta postavička, kterou já považuji za shrbného a zničeného ultramaratonce, to je Kokopelli, což je především bůh plodnosti, ale i mytologický šprýmař, proutník, léčitel, vypravěč a nositel radosti. Což na nás sedí, protože vypravěči to my jsme ;o))
Více zde: http://symboly.xrs.cz/kokopelli/

To, že má na našem tričku brčko a půllitr piva, to je dílo manželky Stína, a Kokopelliho stín je zase dílem Veverky. Tož tak.

12HonzaDe řekl(a)...

:) ten panacek Kokopelli, je pochopitelne takovym skvelym symbolem Noveho Mexika.. a mistrne vyvedena sklenice piva od Stinovo D. to posunuje presne tam, kde Stin zalozil svoji bezeckou skupinu.. iThinkBeer.com
To, co si mozna neinformovani nevsimnou, je, ze VS pridal k obrazku Kokopelliho stin.. a tak velky bezici Stin.. je vlastne furt s nama.:)... i kdyz beha a svym typickym zpusobem "komentuje" veci za velkou louzi..
Je to podle me symbolicky.. BS zblbnul celou radu lidi, vcetne me do behani po horach a do behani ultra.. Budiz mu za to dik! 12:)

Machy řekl(a)...

Kdy jindy objednávat sváteční kroj než v den, na který vychází dokonaná solární otočka (dále jen narozeniny) našeho klubového presidenta?

Stínovi třikrát ZDAR!

A mě jednou 'Machy' tričko prosím. Díky! :)

Unknown řekl(a)...

Ano, ano, je to symbolické a perfektně načasované. Vše nejlepší k narozeninám, Stíne! :o)

AprilRuns řekl(a)...

Typicky, ze toho boha plodnosti maji na brise jenom kluci. No ale jinak to funguje vyborne: kouknu na tricko a okamzite dostanu chut na plznicku. Pavlov by byl ndasen!

Unknown řekl(a)...

April: :o))

Karel Bláha řekl(a)...

Stín má dnes narozeniny? Tak to otevírám pivo a posílám transkontinentální zdravici:) Ať to běhá! :)

R V M řekl(a)...

Hezký. To chci!
I když ho už asi využiju až na jaře...

Jitka řekl(a)...

Momentálně čekám, kdy mi přijde celá várka nové garderóby včetně téhle krásy :-)

Stínovi přeju spoustu kilometrů a piv hlavně ve zdraví a spokojenosti ;-)

Jitka řekl(a)...

A na tu Janovskou jedenáctku jsem dokonce i koukla - vypadá to parádně, budeš určitě úctyhodný reprezentant a dopadne to skvěle!

Unknown řekl(a)...

RVM: alespoň tě v davu najdeme :o))

Jitka: jj, já jsem ukázkový reprezentativní vzorek posledních dobíhajících :o)) Tedy pokud tam někde nezabloudím :

Jitka řekl(a)...

A fakt budeme všichni chodit do hospody ve funkčních hadrech? Uvědomujete si, že mě tak připravíte o téměř jedinou možnost oblíknout se kromě tepláků a trika na doma i do něčeho jinýho?:-)

Unknown řekl(a)...

Jitko, chceš snad naše klubové tričko hodit do jednoho pytle s teplákama? A vůbec klubové tričko je podle tebe fuknční hadr?! :oDDDD

Anonymní řekl(a)...

...jé koukám, že tady cosi hezkého vzniká, co mi zase uniká :-), ale to se určitě s Gábinou hlásíme..., teda jestli můžu mluvit i za ni..., a trika už asi v téhle várce nestíháme, teda kdyby jo tak prosíme jedno dámský S a pánský L, dav

Jitka řekl(a)...

Teď jsme se ovšem nepochopily :-) Tepláky - jedna hromada; funkční hadry - druhá hromada. Každopádně to beru jako ne, máš smůlu, do hospody napříště jen v klubovém :-)