sobota 9. března 2013

Může za to Srch (asi)

Nevím přesně kdy se to zlomilo, ale zlomilo se to. Nikdy jsem nechtěla být při běhu vidět, děsily mě malé závody s pár lidmi. A pak jsem jela do Srchu. A rovnou na půlmaraton... No pako...

Celkově se na startu Sršského maratonu objevilo 101 lidí (61 na 1/2M a zbytek na M) takže bylo jasné, že vidět budu. A byla. Než jsem stačila uběhnout 100 m, byli všichni pryč a já poslední. A světe div se - bylo mi to jedno. Tím, že se běželo na okruhy, jsem neběžela úplně celou dobu sama, ale své poslední místo jsem si skoro až do konce udržela a byla předposlední. Vtipné bylo, že jsem nevnímala čas a díky své zadní pozici mi bylo jasné, že není nijak valný. A tak jsem jsem si řekla: však jsem si jela JEN zaběhnout půlku, je krásně, doma bych určitě šúrovala... Takže jsem např. vydýchávala při pokecu s Jitkou, která tam fotila, most přes dálnici jsem chodila, kopec do vesnice jsem chodila a vůbec se tak nějak kochala. Proto mě docela překvapilo, že můj čas byl jen o minutu horší než v Drážďanech, kde jsem si s nikým nepovídala a běžela jsem prakticky v kuse. Kromě toho: díky tomu, že nepřijelo mých 127 lepších soupeřek, byla jsem nakonec i druhá ve své kategorii :oDDDD 

Minulý týden jsem šla trochu pod nátlakem ;o)) běhat do Kbel. Bála jsem se moc. Ale ROZUM konečně začal vítězit: O NIC NEJDE. Kdo by si mě všímal! Rychlíci utečou, ty se mnou vzadu budou mít svých starostí dost, pokud bude někde nějaký divák, ten může koukat jak chce, poběžím si svým tempem, na své písničky a deset prostě uběhnu. Tak a stalo se. Celé mě to hrozně nadchlo, že jsem taková statečná a že se mi to v hlavě trochu srovnalo, že jsem začátkem týdne klikla na registraci do Peček :oD

To ale neznamenalo, že jsem se nebála. Bála a moc, protože prostě nejsem žádný suverén. A večer před závodem jsem si navíc rozklikla výsledky z loňska a překvapilo mě, že lidí, co uběhnout desítku nad hodinu, tam zrovna moc nebylo. AHA! To vypadá tak na desáté místo odzadu! A aby těch novinek nebylo málo, jela jsem se svými fanoušky a ne se soupeři ;o))

Na místě mě uvítala úplně vydýchaná hala plná lidí. Ne plná - narvaná. Dlouhé fronty u výdejů čísel a zbytek haly zabrali závodníci, kteří se převlékali a chystali se. I já si vystála frontu na číslo, dostala další obrovské triko, banán, bagetu a... DIPLOM. Čistě teoreticky jsem měla vše a mohla jsem jít zase domů.

Potkala jsem pár známých a pokecala s nimi, ale jinak jsem si připadala taková nějaká mimo, taková vyděděná. V celém parku pobíhali stovky běžců, někteří se snažili odtlačit stromy, někteří nacvičovali úskoky stranou, a další už občůrávali keříky. Já bych se také rozběhala, ale nejsem si jistá, že bych pak tu desítku uběhla. Tak jsem alespoň chodila aby mi nebyla zima.

Konečně dvanáct a start. Pole se dalo do pohybu. Do první zatáčky jsem běžela s davem, ale pak už se vzdalovali. Neběžela jsem nějak pomalu, první km jsem měla dokonce pod šest minut! No ale na závodníky to samozřejmě nestačilo. Nevadí, říkala jsem si, jsi tu proto, abys obhájila desátou pozici odzadu! A tak jsem běžela co to šlo. Terén mi přišel těžký, těžší než ve Kbelích. Samá vlnka, nahoru, dolů, ufff. Tentokrát jsem neměla vodu a dost jsem toho litovala. Ještě jsem se ani pořádně nerozběhla a už se proti mě valili závodníci do cíle. Moc vtipné! A tak jsem těm, které jsem znala a hlavně zachytila, mávala :o)

Na otočce jsem doufala ve vodu. NIC. Tak jsem začala alespoň lovit enervit, protože jsem byla už docela unavená. Tam mě i předběhl nějaký dědek! Sákra, to si tedy dovolil dost. A ještě když mě předběhl, tak se vysmrkal, frk - jedna dírka, frk - druhá dírka, fuj a ještě si odchrchnul a zmizel. Koukala jsem, kolik je za mnou lidí, ale moc jich nebylo. Kolem osmého krize (jak jinak), vylovila jsem tedy další enervit, i když mi byl asi na nic, no ale nějak jsem to ustála a ještě i přidala.

Závěr byl úžasný. Za prvé jsem dohonila toho chrchlu a hlavně ho PŘEDBĚHLA, a za druhé se ke mně přidal Martínek a běžel se mnou do cíle. Pak se tedy odpojil, ale běžel fakt výborně. Oproti minulé sobotě jsem měla o dvě minuty lepší čas, což mi udělala radost nesmírnou. I když - taková námaha a jen dvě minuty... :o)

Odevzdala jsem čip a namířila si to za pásku. Já byla tak vyfluslá, že jsem ani neměla sílu prolézt! Nějaký dobrák, když viděl v jakém jsem stavu, mi ty pásky podržel, abych se dostala za ně a mohla se konečně napít. V tom za mnou přišel Martínek, normálně mi gratuloval a dal mi pusu a čokoládu! Byla jsem fakt dojatá.

Ani jsme se tam nezdrželi a jeli zpět. Večer u výsledků jsem se fakt zasmála: Dědek, nebyl dědek, ale o rok mladší junák, a nebyla jsem desátá odzadu, nýbrž dokonce sedmnáctá. MISE splněna :o))


18 komentářů:

Renda řekl(a)...

No jo, jak jsem říkal, rovina :-) Tak ještě příští týden do Českého Brodu a budeš mít klasickou jarní trojkombinaci v kapse a to se cení.

zuzu řekl(a)...

Velká poklona. Jsi fakt dobrá. A připojuji gratulaci. Zuzka

R V M řekl(a)...

Ses nějak rozzávodila.. :)
Blahopřeju k výsledkům i pocitům!

Jitka řekl(a)...

Viděla jsem tě postávat samotnou v parku, ale přišlo mi hloupý se k tobě nějak vehementně hlásit, aby sis o mně nemyslela, že jsem třeba nějakej ouchylnej stalker... :-) Ale při závodu jsem ti mohutně fandila, to jsem si neodpustila ;-) Skvělý výkon!!!

12HonzaDe řekl(a)...

Ja mam hlavne velkou radost, ze jsi to prokleti zlomila. Ted uz se muzes jen radovat, pobihat a za rok treba s modrymi "zmijemi" :) muzes zkusit neco delsiho v novohradskych horach...
At se dari! VELKA GRATULACE!!! 12:)

tucnak řekl(a)...

a nezkusíš půlčičku v novohradských horách už letos?

Advid řekl(a)...

Já bych jen doplnil, že jsem viděl Leonu za obrátkou a krásně mě zdravila a usmívala se. Prostě ztělesnená pohoda. :)

1bubobubo řekl(a)...

Moc pěkný výkon. Gratuluji! Konečně jsi se začala měřit jen sama se sebou :-) Je skvělé, pokud tě tvoji fanoušci "dotáhnou" do cíle. Martínek je krok před námi, mi ti čokošku v cíli nepřipravili :-)))) Ať ti to běhá pro pohodu více než pro čas:-)

Iva řekl(a)...

Jsi prostě DOBRÁ! To budou ve Vídni rekordy!! :)

Unknown řekl(a)...

Moc děkuji za to plácání po ramenou i když tedy vrozená skromnost mi říká, že je to přehnané...

Renda: Tak Brod říkáš? No Honzis nelenil a poslal mi odkaz :oDD Ty, to už bych fakt asi byla za exota, tam to nad hodinu taky skoro nikdo neběhá...

Zuzu: viz nahoře - žádné poklony, bitte, bitte, bitte :o))

RVM: díky. Nejhezčí je ten pocit: Jé, ještě neuklidili bránu :oD

12: Kdepak Novohradky, tam bych skutečně zahynula ;o)

Tučňák: fakt ne. Za prvé mám v neděli závod pro ženy takže v sobotu budu mít jiné starosti. A za druhé když jsem tam tak loni pochodovala a jezdila na kole tak vím, že tam bych běhat opravdu nemohla. Obdivuji všechny, co tam jedou a uběhnou cokoliv. Nejen ULTRA, prostě jakoukoliv vzdálenost

Advid: no mě nic jiného nezbylo :oDDDD Trochu mi to připomnělo, jak jsem jednou v německé škole byla na hodině angličtiny (taky úplně mimo, tak jsem se alespoň usmívala :oDD

JItka: málem mi ukápla slza (samotná v parku... :o) Ale měla jsi přijít. Já na dálku už blbě vidím, málokoho jsem poznala. Takový Renda mi skočil před nos, toho jsem poznala hned :oD Při závodu jsem tě tedy nejspíš také neviděla...

Bubo: díky. Vždy to na pohodu nejde, to víš sám, ale budu se snažit

Iva: A ty jsi lepčí ;o))

Renda řekl(a)...

No je tedy pravda, že nad hodinu to v Brodě moc lidí neběhá, ale to nevadí, protože trať je to pěkná a perníku je v cíli vetšinou dost i pro pomalejší běžce. A je přeci jasný, že mít tři desítky za tři týdny je mnohem hezčí, než dvě za dva :-)

Anonymní řekl(a)...

Náhodou v Brodě jsou taky lidi nad hodinu a hlavně tam je pohodová atmosféra! Sice už je to taky drobet "masovka" o 200lidech, ale v cíli pořád rum, čaj a perník, číslo ti daj i 10minut před startem a trať je rychlá. Za 40Kč neskutečnej servis.
Honzis

Advid řekl(a)...

A taky bodří vesničané visící na plotech. :)

Unknown řekl(a)...

R+H: zní to zajímavě až lákavě. promyslím si to :o))

Advid: neměli viset, měli mít připravenou vodu :o))

Lenka včelka řekl(a)...

Lei, doklikala jsem až k Vám a koukám, že se tady sportuje.Super, ať se daří !!!
Já jsem od přírody lenivá :-D Zato manžel má má cyklistický oddíl Diablo sport Č. Krumlov
PS: děkuju za panenku. Klidně jste mohla obj. přes mail. Zboží je pak levnější.
Mějte se hezky. Lenka

Unknown řekl(a)...

Milá Lenko, jj, tady na ruční práce není čas, o to víc obdivuji právě třeba Vás, co vše umíte vykouzlit. Na panenku se vážně těším. Přiznám se, že objednat ji přes blog mi na mysl nepřišlo. Tak až si zase něco vyhlédnu, napíšu mail :o) Mějte se krásně, ať se daří

Jitka Sečková řekl(a)...

Jsem ráda, že se to zlomilo v Srchu... :) Tak, když se ti tu na Pardubicku tolik líbí, co Pardubický půlmaraton ? ;)

Anonymní řekl(a)...

Leono, ty umíš překvapit... běžet v Srchu! Škoda, že jsem to nevěděla, mám ho skoro "za rohem", přišla bych ti fandit.
A jak ti to pěkně běželo v Kbelích i Pečkách! Gratuluji!
Byla jsem přihlášená do Peček, ale mám něco s lýtkem , už druhý měsíc nemůžu běhat. Ach jo. Nevím, co s tím. Mám ale zaplacené i startovné na 1/2 M, kdybys o někom věděla, kdo by chtěl běžet a nemá číslo, přenechám ho.
Monika