úterý 19. června 2012

Vážně nejsem robot!

Občas se stane, že mám chuť napsat nějaký komentář pod článek spřátelených bloggerů. Sednu, napíšu něco děsně vtipného nebo inteligentního a dám odeslat.


V ten moment se objeví hláška: Dokažte, že nejste robot. připomíná mi to pohádku o kůzlátkách: Ukaž kopýtko jestli jsi naše maminka. Možná, že kdybych mohla poslat fotku, systém by viděl, že mi nikde netrčí antény a můj komentář by poslal do éteru.


Ale je to paličák. Nechce fotku, pošle mi kvíz v podobě klikyháků. Nejsem schopna je rozluštit. Ale zkouším to: 61xcGrzf. Klik. Špatně. Jste robot. Zkuste to znovu pokud si myslíte, že nejste. Přitisknu oči na monitor, zkoumám zadání. Nejsem schopná říct, zda vidím dvojité vé, či en. Zadám: Opakovat akci. Písmenka se přeskupí. 25qieujnf. Špatně. 56tuvghRd. Špatně. Klik. Další shluk podivností. To nedám, vzdávám. I bez mého komentáře se svět bude točit dál.


Systém je liška podšitá. Když viděl, že se mi asi dva komentáře podařilo protlačit přes ty jeho zapeklité hlavolamy, v dalším zadání mi nabídl výpočet matematické rovnice o dvou neznámých...

18 komentářů:

Martina řekl(a)...

U tebe tady na blogu taky ale chces opisovat :)
10toinths
Snad to dam na prvni pokus :)
Hm, tak ne :)
9 tursue
Co ted, povede se? :)

Unknown řekl(a)...

Povedlo se :o))

Majk řekl(a)...

Tak si to proboha na tech svejch blozich vsichni vypnete ne, ceho se bojite? Tebe Leono nevyjimaje...:) Ted tento komentar to davam az na 3 pokus...grrr

Majk řekl(a)...

ohoho, ono se tady navic jeste schvaluje... no pecka peckovna...

Unknown řekl(a)...

Já myslela, že to dělá problém jen mě :o))
Tak jsem to tedy Majku upravila ;o)

Důvod k moderování je, že pokud lidi ví, že to musí někdo "schválit" přestali psát hanlivé komentáře. Ano, i takoví se najdou.

Blondýna řekl(a)...

taky nesnasim tyhle potvrzovacky... brrr. proto je na svem blogu nemam. je to neprijemne a navic to dobre nefunguje z telefonu. Uz jsem tolikrat komentovala z mobilu a pak se to neulozilo na web... grrrr!

ll řekl(a)...

jo roboti jsme všichni já ale sem robot fikanej naštěsti je tam tlacitko novej klikihak a ja klikam tak dlouho dokud tam neni kratky (mala moznost spleteni) a celkem jasny text :)) to co nabidne za klikihak bych nedal ani nahodou :))

Majk řekl(a)...

Moderovani je jasny, kdyz je duvod. Ja teda (zatim) razim teorii, ze i blbecky to driv nebo pozdeji prestane bavit, ale taky mi komentare na blogu nikdo utokem zatim nevzal, takze casem mozna zmenim nazor...:)

12HonzaDe řekl(a)...

Zaplatpanbu!!! :)
Souhlas s Majkem, proboha to vsichni vypnete:).. blogger ma tu vyhodu, ze i sam obcas upozorni, pokud prijde spam a vy to nahodou minuly, evidentni spamy maze sam. Nikdy jsem to nemel a myslim, ze robot mi napsal asi jen 1x. Zati kamaradi o moooc krat vic! :)
MSF! 12:)

R V M řekl(a)...

souhlas. hlavne z toho telefonu je to vopruz..
zitra prozkoumam, jestli to tam nemam taky, ale myslim ze ne.

AprilRuns řekl(a)...

Zastavam nazor, ze kdo jde s kuzi na trh (= pise zapisky na blog), chce asi svetu neco sdelit a pak tedy musi byt pripraveny na feedback (= komentare). Blogy, kam komentare nelze vkladat, se mijeji ucinkem.

Unknown řekl(a)...

ll: No ale někdy jsem klikala a klikala a klikala.. :o) Dřív byl ten kód takový jasný, ale roboti se zřejmě naučili číst tak to dostalo nový kabát.

Blondýna, RVM: Vlastně jsem ani nevěděla, že to tam mám nastavené... O:o)

Honza: mě ještě Spam nenapsal. Taky si vede blog? :o))

April: komentáře k věci mi nevadí, osobní útoky, které jeden čas chodily, ano. Proto moderuji.

Ječmínek Máselník řekl(a)...

na obhajobu captcha a moderace musím říct, že zaspamovaný blog okořeněný jedním dvěma blbečky je fakt peklo. Zažil jsem, na prudící ověření se nezlobím. Moderaci zapínám pouze ve chvíli, kdy se nějaký jouda objeví. Naštěstí ale spíš trénují, tak mi tam žádný neleze, což ovšem může být i tím, že už dávno nejsem tak pilný spisovatel:-)

Unknown řekl(a)...

Vzpomínám si dobře na to období. Bylo to obtěžující.
A vlastně nejde o to, že by tomu člověk neuměl čelit a nezvládl to. Jde spíš o to, proč dávat prostor lidem, kteří cíleně ubližují. Samozřejmě se dá mávnout rukou a říct si, že je to nějaký zakomplexovaný člověk, ale proč vlastně ho v tom podporovat? Čeho je moc, toho je příliš ;o)

Advid řekl(a)...

Vidím to úplně stejně jako pulec.

Unknown řekl(a)...

:o)

fcelkamaja řekl(a)...

:-DD
Já teda upřímně nevím, jestli to na svým blogu mám nebo ne. Začínám se dostávat do stavu, kdy se počítačový svět vyvíjí daleko rychleji než já a pokud se v blízkosti nenachází asi tek pětileté dítě, které by mi poradilo co dělat, jsem často zmatená a bezradná a kladu si otázku, proč jsme sakra nemohli zamrznout u Windows 3.11 a T602.
Ale jsem fakt moc ráda, že nejsem jediná, kdo nedokáže přečíst a opsat sérii pěti písmen :-DDD

Unknown řekl(a)...

Tak ty takhle, jo? A já tě chtěla zrovna požádat, zda bys u sebe na blogu povolila sdílení pomocí tlačka +google... :o))