pátek 12. srpna 2011

Megaakce

Nikdy v životě by mě nenapadlo, co může spustit zanícení pro věc. Zanícení pro věc je pro mě právě, vlastně už několik let, běh. Běh sem, běh tam, tréninky, závody, setkání, plány. Mluvit jsem o něm moc nemohla, protože mé nadšení nebylo zcela pochopeno, ale to už je minulost, protože naše řady se rozrostly.

Běh se nám tu pěkně zabydlel a oproti letům minulým se stal dost rozšířenou záležitostí. Aby ne, když se všude píše, jak je super, že se po něm nejlépe hubne a zahazují starosti. Což muži, těch bylo vždy hodně, ale nás holek ne. Ještě v roce 2009 dokončilo půlmaraton jen něco přes sedmset žen, a letos, k dnešnímu datu, je to přes 1500. Wow! 

Revoluci v mém okolí ale udělala až Pětka*. Ne že bych vyloženě přemlouvala někoho k účasti to ne, ale asi jsem přece jen lehce zapůsobila, protože nakonec šla máma, sestra a tři kolegyně. A pro velký úspěch se chtějí zúčastnit i příští rok a k nim už se pomalu přidávají další. Těší mě to nesmírně. Těší mě to hlavně proto, že holky mají další plány a dokonce už po mě chtěly rady, kudy na to. A třešnička na dortu? Chtějí se zúčastnit dalších závodů a všichni společně jedeme na dámskou jízdu do Vídně!

Vzpomínám si ještě docela přesně, jak jsem si kdysi na stránkách runnersworld.de našla běh žen. Jak mě uchvátila atmosféra a růžová trička a jak jsem věděla, že tam prostě musím jet. A nezlákalo to jen mě, ale jela i Sára a Martina a hned z toho byla malá běžecká dámská jízda. Pro velký úspěch jsme si to napřesrok zopakovaly a přibraly Peggy. Letos nám na Frankfurt nezbyl čas a tak jsem Martině navrhla, že bychom měly zkusit třeba Vídeň. Pojmout to pro změnu jako služební cestu abychom pochytaly něco od konkurence ;o) A lehce jsem se zmínila i v práci a to, co to strhlo, jsem nezažila, co svět světem stojí a co běhám. Holky nadšeně zavýskly, a že pojedou taky. Napsala jsem to Martině, ta to dala vědět Jitce, Jitka Báře, Bára myšce a společně řepu vytáhly. Jejda, to je zase jedna z pohádek. A ono mi to pohádku připomíná, protože je nás nakonec osm napevno rozhodnutých a další tři váhají. A věřím tomu, že se časem ještě někdo přidá, protože program je zajímavý a myslím, že to bude super akce.

V pátek pojedeme nejdříve do Znojma, kde vyladíme formu a přespíme. V sobotu přejedeme do Vídně, zaběháme si, ty co neběhají, si trasu odchodí, a pak se zase vrátíme do Znojma, kde probereme dojmy ve sklípku. A všechny budeme mít růžové tričko s heslem Running Queen což my rozhodně jsme. No, není to krása?


To abych přikoupila barvičky na vlajky!

5 komentářů:

12HonzaDe řekl(a)...

Ur5cite jsou chvile, kdy muzi kolem musi litovat, ze nejsou zeny!:0 Tohle bude urcite jedna z nich. tak si to super uzijte a tesim se aspon na reportaz. MSF! 12:)

Jitka Sečková řekl(a)...

Už se opravdu moc těším a začínám s přípravami :-) Bude to super dámská jízda :-)

1bubobubo řekl(a)...

Tedy Pulče, ty jsi opravdu nadaná organizátorka :o) Teď už se jen těším, až na některý vybraný závod přijede bus s logem Pětky s hvězdičkou a z něj vystoupí 50 běžkyň v růžových tričkách Running Queen. To by byla pohádka :-)Vy běžkyně jste prostě krásným oživením každého závodu!
Btw.Možná se na podzim i má sestra (začala na můj popud běhat :o)) pokusí zdolat 1/2 maraton:o)
Jinak moc Vám fandím, užijte si akci naplno a při následném popisu nic nevynechej :o))))).

Unknown řekl(a)...

:o)
Taky si umím představit jak ty Vídeňačky v hojném počtu převálcujeme, ale to asi až za rok :o))
Ale k tomuto okamžiku už je nás devět. Počkám do čtvrtka a pak nás všechny přihlásím. To kdyby ještě náhodou někdo chtěl jet.

Bubo, kde ho sestra poběží? (jestli to není tajné)

1bubobubo řekl(a)...

Chce to vyzkoušet v říjnu v Benešově u Semil. Už ho má najetý na kole. Jela ho jako můj doprovod při mém druhém 1/2M v r.2009 :o)