pondělí 14. prosince 2009

Už len 22 dní...

Dobrý by to bylo, že? Ale ne, už jen deset. Je čas na nakoupení zásob. Aktu nakoupení zásob předchází úklid špajzu, čili skříně na suché potraviny, a ledničky, i dala jsem se v sobotu do toho. Jak jsem tak postupně likvidovala různé obaly a zbytky, vzpomněla jsem si na jeden případ ze zámoří, kde žila - byla matka s dospělým synem. Syn si vždy na konec jídla nechával jako poslední sousto to nejlepší z celé porce. A ta matka mu každou chvíli to nejlepší z celé porce snědla a ještě se tomu potměšile smála. Syn jí jednoho dne zabil. Není divu...

U nás je to podobné. Ne že by si někdo troufnul vzít mi něco z talíře - ještě to tak, u nás na talířích poslední sousto zůstává. Je to proto, že kdo něco nechá, nemusí uklidit talíř do myčky! To samé platí o posledním plátku šunky, posledním soustu sýra, posledním lístku salátu, či poslední kapce Matonky... Hlavně když dotyčný nemusí vyhodit obal. A tak plním koš, oplachuji talíře a spílám jim.

Ale protože jsou ty Vánoce, vzápětí jim odpouštím, protože jinak jsou to moje milovaná zlatíčka (snad mi dají něco pod stromek, seznam jsem jim každému poslala mailem... :o))

6 komentářů:

Martina řekl(a)...

Měla by jsi vidět špajzku a lednici u nás... občas si říkám, že kdybych to já nevyhodila, tak by to asi časem odešlo samo .)
A jak se těšíš na Vánoce?

Unknown řekl(a)...

Vánoce... chm, mno... Těším se akorát tak na tu radost v očích Martínka, i to jeho těšení je krásné.

12HonzaDe řekl(a)...

No ja mam velky deti, ale vanoce mam presto rad.. Ani ne kvuli jidlu, nejak vic vnimam ten cas spolu a to, ze se vsichni snazi byt nejak "hodnejsi":)-- ted budu konecne i pres vanoce vic sportovat, pobihat a uzivat si to venku, coz vy uz delate davno:)...
Mejte se, at se dari!

Anonymní řekl(a)...

Milá Leono, protože už se asi do vánoc neuvidíme, přeju hezké svátky.
Ať Ti chuť do běhání a stávající ne-li lepší kondice vydrží i v příštím roce.
Ahoj EvaM

Unknown řekl(a)...

Já mám vánoce taky ráda, ani přesně nedokážu říct, co přesně. Ale když se mě někdo zeptá, zda se těším, tak fakt nevím... Těšila jsem se v deseti, ale teď už to mám trochu posunuté do jinam :o)

Unknown řekl(a)...

Evo děkuji. Doufám, že příští rok si spolu zase občas zaběháme (v pravidelnosti je krása) a pokecáme. A přeji Ti ať překonáš tu magickou dvacítku, na kterou už dávno máš!
Nuže: 14.2.???